Økonomiekspert anbefaler Propr til oppgjøret

- Det er veldig greit å bruke Propr når du skal overføre eiendom til en du kjenner, sier forbrukerøkonom Eva Sørmo.

Økonomiekspert anbefaler Propr til oppgjøret

Ikke alle eiendommer legges ut for salg i det åpne markedet. Kanskje skal hytta overtas av noen i familien, eller naboen vet at du skal flytte og vil kjøpe huset ditt.

- I tilfeller der du skal overføre eiendom til en du kjenner, for eksempel barn, barnebarn eller ektefelle er det veldig greit å bruke Propr, sier forbrukerøkonom Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi.

Hun får mange henvendelser fra fok som spør om hva de bør gjøre når en bolig eller fritidseiendom skal bytte eier innad i familien.

- Det er en del som skal være på plass når en eiendom skal overdras. Det ene er at pengeoverføringen skjer skikkelig, men det er også viktig at heftelser på eiendommen slettes, og at skjøtet overføres som det skal.

Les også: Alt du bør vite om oppgjøret

Proprs oppgjørstjeneste gjør prosessen såre enkel. Vi ordner med en skikkelig kontrakt og sørger for at oppgjøret går ordentlig for seg.

Når du og kjøper har signert med BankID, tar et autorisert oppgjørsselskap over prosessen. Når penger er kommet til oppgjørskontoen, og eierskapet overført, er alt klart for overtakelsen. Etter at begge har signert overtakelsesprotokollen, overføres kjøpesummen til din konto, og overtakelsen er i boks.

Og prisen? 9 490 kroner.

Bestill oppgjør her

Maria Sandmo brukte Propr da hun solgte leilighet i Storslett i Troms høsten 2018:

- Jeg hadde allerede en kjøper, og hadde hørt om Propr fra en annen. Jeg så også en annonse om oppgjørstjenesten, og gikk for det, for jeg ville gjerne ha formaliteten ved salget ut av verden, sier Sandmo.

- Hele prosessen gikk veldig raskt. Jeg fikk kjappe svar på chatten, og fikk god hjelp. Det var også veldig lettvint at overtakelsesprotokollen er digital, slik at jeg og kjøper bare kunne gå gjennom den på telefonen. Alt fungerte veldig bra.

Bestill oppgjør her

Her er noen av boligene som selges via Propr nå:

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?