Slik får du mye folk på visning

Boligsalg: Her er gode tips til hvordan du får flest mulig til å komme innom visningen din.

Slik får du mye folk på visning

Det viktigste når du skal selge boligen, er å få folk til å komme på visningen. For å maksimere sjansen for at de faktisk gjør det, er det en rekke tiltak du bør gjøre, og det starter allerede når boligannonsen skal lages:

Gjør boligen presentabel

Rydd vekk, vask grundig, og mal og fiks småting i boligen. Den skal se best mulig ut både på bildene i boligannonsen, og på selve visningen.

- Dette er den største jobben, og noe du gjerne kan starte med i god tid før du planlegger å legge den ut for salg. Da blir hele salgsprosessen mindre stressende, sier Karoline Gjersvik, driftssjef i Propr.

Tenk styling. Sengen bør res opp med sengeteppe, sofaen bør få noen fine puter, og på badet bør bare noen få flasker og krukker stå framme. Kjøkkenbenken skal være uten masse rot, og i gangen skal det ikke stå massevis av sko.

De smarte selger boligen selv - og med Propr gjør du det enkelt, trygt og rimelig. Kom i gang!

Karoline Gjersvik, driftssjef i Propr.

Bruk en profesjonell fotograf

Det første folk pleier å sjekke i boligannonsen er bildene. Derfor er det viktig at de viser boligen best mulig, slik at interessen blir vekket.

- Bildene blir alltid bedre dersom de tas av en som kan det. Med mindre du er en profesjonell fotograf selv, anbefaler vi på det sterkeste å bruke en boligfotograf.

- Boligfotografen vet hva kjøperne faller for, og vil sørge for at boligen viser seg fra sin beste side på bildene. Det handler om å få inn mest mulig lys, og få rommene til å se romslige og fine ut, sier Karoline.

Les også: Ti tips før boligfotografering

Skriv en god presentasjon i boligannonsen

I tittelen bør du trekke fram boligens positive sider, men ikke overdrive med adjektiver. Proprs mal for boligannonsen hjelper deg langt på vei ved å lage forslag. Selve presentasjonen av boligen kan gjerne være en punktliste, for eksempel følgende:

 • Velholdt enebolig med fire soverom i lite trafikkert gate.
 • Stort kjøkken med spiseplass.
 • Lys stue med direkte utgang til terrasse og solrik hage med bærbusker og frukttrær.
 • To nyere bad i første og andre etasje, pluss vaskerom i kjeller.
 • Garasje og biloppstillingsplass.
 • Barnevennlig og rolig beliggenhet med nærhet til barnehage, skole og offentlig transport.

Les også: Hvordan skrive en god boligannonse?

Hold lange visninger, og vær åpen for privatvisninger

Det kan være lurt at visningen varer i halvannen til to timer. Da gir du flere sjansen til å komme innom. Det er dumt hvis noen som faktisk er interessert ikke rekker å komme fordi de skal på andre visninger samtidig. Legg én visningsdag til søndag, og én til i en hverdag.

- Vi anbefaler også å skrive i annonsen at du kan kontaktes for privatvisning, slik at du ikke går glipp av en eneste potensiell kjøper, sier Karoline.

Du bør stille godt forberedt på visningen. Tenk gjennom spørsmål som kan komme, og les gjennom det du har tilgjengelig av boliginformasjon og dokumenter fra takstmann. Les deg opp på hvordan budrunden til Propr.no fungerer, slik at du kan fortelle alle hvordan de kan delta i budrunden.

Vi har også samlet inn noen gode råd og erfaringer fra folk som selv har solgt bolig via Propr, og som har delt sine erfaringer i intervjuer som ligger på vår nettside. Her er det flere ting det er verdt å merke seg, spesielt tipset til Iselin Kvaale:

- Jeg printet ut ett eksemplar av salgsoppgaven og hadde den liggende i en plastmappe på visningen, så kunne folk bla i den, og jeg kunne også finne informasjonen de lurte på der. Jeg hadde også en laptop stående, og tilbød å legge inn telefonnummeret til alle som var på visning med én gang de kom slik at de fikk tilsendt prospekt på sms og samtidig kunne følge med dersom det kom noen bud. Dette ville så å si alle.

Les også: Ti tips før visningen

Husk på dette under visningen!

 • Ni av ti boligkjøpere vil gjerne møte selger på visningen, fordi de da får vite mest mulig om boligen. Med andre ord vil de fleste som kommer synes det er positivt at du som står der.
 • Skriv ut et eksemplar av boligens prospekt og ha det tilgjengelig på visningen. Da kan du kikke i den hvis kjøpere spør om noe som sto i taksten, eller som gjelder sameiets vedtekter osv.
 • Ha visningslisten tilgjengelig på et nettbrett, slik at folk kan skrive seg opp.
 • Hils på alle som kommer, og fortell at det er du som eier boligen, og at det bare er å stille spørsmål om boligen eller nabolaget.
 • Når folk har fått tatt en kikk, spør du om de ønsker å skrive seg på visningslisten for å holde seg oppdatert i budrunden.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?