Sånn fungerer budrunden

Budrunden – kanskje den mest spennende delen av et boligsalg. Her kan du lese hvordan den fungerer, og hva du bør tenke på underveis.

Sånn fungerer budrunden

Selger du med Propr.no, foregår budrunden digitalt. I løsningen vår kan du følge med fra bud til bud, og budgiverne gir enkelt og trygt bud med BankID. Her kan du lese om hele prosessen – fra budrunden åpnes, til boligen er solgt.

1. Budrunden åpnes

Budrunden er åpen fra boligannonsen din publiseres på Finn.no, og det kan i teorien komme inn bud allerede da. Det vanligste er at budrunden starter etter at du er ferdig med visningene. Vanlige budregler gjelder, og bud som kommer inn før visning må ha budfrist til tidligst kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning. Du velger selv når du ønsker å akseptere et bud, og kan gjøre dette allerede før visning, om du ønsker det.

2. Digital visningsliste

Alle som skriver seg opp på liste under visning, får automatisk tilsendt en SMS med informasjon, prospekt/salgsoppgave og link til budrunde. Du bør følge opp alle med en telefon eller en SMS i tillegg. Informer om at budrunden nå er åpen og spør om de har fått logget seg inn på budsiden. Gi eventuelt beskjed om bud som har kommet inn dersom noen interessenter skrev seg på liste etter at bud ble gitt.

3. Trygg og enkel budgivning

Alle budgivere må identifisere seg med BankID og oppgi informasjon om finansiering og eventuelle medbudgivere. Inne på budsiden kan man følge budrunden i sanntid, men alle budgivere får også en SMS hver gang det kommer inn et nytt bud.

4. Budlisten oppdateres i sanntid

Når et bud registreres, legges det automatisk til i budlisten, og du får i tillegg et varsel på SMS. Du velger selv om du ønsker å avslå, akseptere eller la budet løpe ut budfristen. Om du ønsker å akseptere, må du gjøre det før budet går ut. Eventuelle forbehold fra budgiver ligger skriftlig ved budet.

5. Aksepter det beste budet

Når budrunden nærmer seg slutten, og du ønsker å akseptere et bud, anbefaler vi at du ringer alle budgivere for å sjekke status. Er det noen som ønsker å gi mer, eller er alle ferdige? Sjekk også budgivers finansiering ved å ringe banken han/hun har oppgitt. Og aller viktigst: Husk å akseptere budet innen budfristen!

6. Eventuelle forbehold

Når du aksepterer et bud, aksepterer du også forbeholdene som eventuelt ligger ved budet. Disse kan forhandles med budgiver, men husk at dette må gjøres før budet aksepteres og før budfristen går ut. Om du ikke aksepterer budet innen fristen, blir budet avslått.

7. Budjournal

Når du godtar et bud, får kjøper en bekreftelse inne på budsiden og på SMS. De andre som har deltatt får beskjed om at budrunden er over, og en detaljert budjournal blir tilgjengelig.

Så er det gjort! Både du og kjøper får tilsendt kjøpskontrakt på e-post, og denne signeres trygt og enkelt med BankID. Et kontraktsmøte er ikke nødvendig. Når kjøpskontrakten er signert, tar oppgjørsselskapet over for å håndtere selve transaksjonen, og du kan begynne å telle ned til overtagelse.

Har du spørsmål? Kundeservice er åpen fra kl. 08.00 til 22.00 syv dager i uka. Kontakt oss via chat, på post@propr.no eller på 23 90 59 00 (kl. 09.00–16.00 mandag–fredag).

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?