Ti tips før boligfotografering

Vårt aller viktigste tips er å bruke en profesjonell fotograf, men du bør også klargjøre boligen din for at bildene skal bli så gode som mulig.

Ti tips før boligfotografering
 • Vask alle overflater
  Vask alle overflater i god tid før fotografen kommer, slik at de får tørke og du unngår skjolder på speil og vinduer (ja, du bør vaske vinduene også). Husk komfyren og andre overflater som synes ekstra godt.
 • Rydd, rydd, rydd
  Rydd vekk alle unødvendige gjenstander, som for eksempel fjernkontroller, synlige ledninger, personlige bilder, pyntegjenstander, tannbørster og lignende. Noe kan selvølgelig få stå, men tenk at boligen din skal fremstå så nøytral som mulig.
 • Vis frem plassen du har
  Vil stua se større ut om du flytter på sofaen eller fjerner en av bokhyllene? Om mulig, ommøbler rommene dine for å gjøre de romsligere.
 • Finn frem malepenselen
  Om det er en vegg du egentlig skulle ha malt, eller noen hull du egentlig skulle ha sparklet, er det nå du skal brette opp ermene og gjøre det. Selv om det kanskje ikke vil synes på bilder, er det uansett verdt å gjøre det før visning.
 • Klargjør kjøkkenbenken
  Rydd unna for å vise frem benkeplassen. Gjenstander som oppvaskbørste og oppvaskmiddel kan gjerne settes vekk i skapet under vasken.
 • Planter frisker opp
  Planter og blomster kan være med på å skape en god atmosfære. Kjøp for eksempel inn blomster til stua og urter til kjøkkenet dagen før fotografen kommer. Husk også terrassen, verandaen og uteområdet, om det er sesong for det.
 • Små detaljer kan ha mye å si
  Rene håndklær på badet, et fruktfat i stua, nye stearinlys i lysestakene på kjøkkenet. Ta en runde og se hvordan du kan gjøre rommene mer hjemmekoselige.
 • La det bli lys!
  Trekk fra gardiner og slipp inn dagslys. Pass på at alle lyspærer fungerer, og tenn gjerne noen levende lys på badet eller i stua. Hvis du har peis og det er sesong, fyr gjerne opp slik at peisen blir mer iøyenfallende på bildene.
 • Re sengen
  Re opp sengen med rent sengetøy og eventuelt et sengeteppe. Pynt gjerne med noen fine puter.
 • Ikke glem utearealet
  Klipp plenen og klargjør uteområdet. Sett ut utemøbler og gjerne noen planter. Fjern gjenstander langs husveggen eller i oppgangen. Om det er vinter, måk oppkjørselen, verandaen, terrassen eller balkongen.

Når du selger bolig eller hytte med Propr.no, kan du bestille fotograf gjennom oss. Vi har avtaler med dyktige fotografer over hele landet, og du bestemmer selv om du ønsker 15 eller 25 bilder. Plantegning er alltid inkludert.

Lykke til!

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?