Råd til deg som skal selge hytta

Du kan spare mye på å droppe megler når du skal selge fritidsbolig eller hyttetomt.

Råd til deg som skal selge hytta

– Du trenger ikke megler for å selge hytte eller fritidstomt. Propr er et digitalt verktøy som guider deg gjennom hele salgsprosessen, og som fungerer like godt når du skal selge hytte som når du skal selge bolig, sier Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr.

Her er huskelisten du trenger for å gjennomføre et hyttesalg:

  • Annonse – du trenger nødvendig dokumentasjon, verdivurdering/boligsalgsrapport, beskrivelse, gode bilder, distribusjon og eventuell markedsføring.
  • Visning(er) – nødvendig materiell for å holde visningen selv.
  • Budrunde – et system som er sikkert for både deg og budgivere/kjøper.
  • Oppgjør og kontrakt – en profesjonell part som tar seg av formalitetene forbundet med tinglysning/eiendomsovertagelse og det økonomiske oppgjøret.

– Alt du trenger for å selge tomt eller hytte kan du enkelt bestille hos oss. Du velger selv hva du trenger hjelp til av Propr, og hva du ordner med selv, sier Eriksson.

Les mer og beregn pris på hyttesalget ditt her.

Er det enklere eller vanskeligere å selge hytte enn vanlig bolig?

– Prosessen med å selge hytte eller tomt er ikke vanskeligere, men det kan hende den tar litt lenger tid enn ved et vanlig boligsalg. De som er på jakt etter hytte, har ofte god tid på å finne akkurat den hytta de vil ha. De har ikke noe press på seg, og skal kjøpe noe de har tenkt til å eie lenge. I mange tilfeller er det også flere generasjoner som er involvert i kjøpet. Beregn derfor god tid, sier Eriksson.

Når er det beste tidspunktet å selge hytta på?

– Det kommer an på hytta du skal selge. Det finnes ingen fasit, men det kan være lurt å tenke som følger: Mange som er interessert i en hytte på fjellet, sonderer terrenget i god tid før høst- og vinterferien, slik at de kan ta over i forkant av den. De som er på jakt etter en hytte ved sjøen, begynner ofte jakten tidlig på våren, i håp om å rekke å få med seg sommersesongen. Et godt utgangspunkt kan være å tenke at sesongen for hytter på fjellet begynner om høsten og strekker seg til og med påske, mens sesongen for hytter ved sjøen begynner før påske og strekker seg utover høsten. Men som sagt, her er det ikke noe fasitsvar, sier Eriksson.

Er det noe spesielt jeg må tenke på når jeg skriver hytteannonse?

En hytteannonse må ha samme innhold som en vanlig boligannonse. Det meste av innholdet kan du hente inn via Propr, som nødvendig dokumentasjon og informasjon, takst (eller boligsalgsrapport), og gode bilder. Beskrivelsen av hytta og informasjon om visningsdatoer skriver du inn selv.

– Husk at hyttekjøpere ofte har andre spørsmål enn den typiske boligkjøperen. Prøv å sette deg inn i kjøperens hode, og svar på aktuelle spørsmål i annonsen: Hvordan er solforholdene? Naboene? Nærbutikken? Måkes det om vinteren? Er det planlagt bygging av hytter i nærheten? Hvordan er det med parkering? Dette er noe du som hytteeier oftest vet best, og enkelt kan tilføye i annonsen. Selger du hytte ved sjøen er også tilgangen på båtplass eller brygge viktig for mange, sier Eriksson, og legger samtidig til et siste visningstips:

– Det mange ikke vet, er at man ved salg av hytte ofte må gjennomføre visningene på egenhånd, selv om man benytter megler. Derfor er det viktig at du har skaffet deg alt av nødvendig materiell som gjør deg i stand til å holde visningen selv, noe du enkelt får tilgang på om du selger med Propr.

Du kan teste Propr helt uforpliktende ved å søke opp eiendommen din i søkefeltet under. Har du spørsmål om Propr og hyttesalg? Chat med oss kl. 08-22 syv dager i uka, ring oss på 23 90 59 00 09-16 man-fre, eller bruk post@propr.no.

Lykke til med salget!

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?