Slik får du fart på budrunden

Det trengs ikke mer enn to budgivere for å få sving på sakene. Her er fem tips til hva du kan gjøre for å få inn bud.

Slik får du fart på budrunden

1. Ta frem telefonen og hjelp folk i gang

Ta en kjapp ringerunde til alle som har skrevet seg på visningslisten der du forteller at budrunden nå er åpen. Spør om de har fått SMS med lenke til budsiden, og om det er noe de lurer på.

Forklar at om de vil gi bud, må de logge inn med BankID, og at vanlige budregler gjelder. De kan altså oppgi eventuelle forbehold (som medfølgende inventar eller overtagelsestidspunkt), og bestemmer selv hvor lenge budene skal stå. Men du kan godt oppfordre om at budfristen bør være på minst 30 minutter, slik at du får litt tid på å vurdere budene.

Om de mot formodning ikke har fått SMS med lenke, forklarer du at de kan gklikke seg inn via ”gi bud”-knappen i boligannonsen.

2. Sett opp nye visninger og gå over boligannonsen

Vil ingen på visningslisten gi bud, bør du sette opp nye visninger. Vi anbefaler at du i hvert fall setter opp to visninger, for eksempel én visning på en hverdag (ettermiddag) og én i helgen. Hold gjerne visning i mer enn en time, slik at flest mulig får mulighet til å komme.

Ta også en titt på boligannonsen. Kan du gjøre noen forbedringer? Kanskje trenger overskriften og beskrivelsen av boligen endringer. Har du trukket fram alle boligens positive sider? Viser bildene boligen fra sin beste side? Har du ikke brukt en profesjonell fotograf, anbefaler vi at du gjør det, da det har mye å si for inntrykket. Du kan endre annonsen din når som helst, og da endres den også på FINN.no.

Vil du at boligannonsen din skal dukke opp under ”siste nytt” på FINN.no må du oppfylle noen krav FINN.no stiller, og betale 1600 kr for løfting. Se kan jeg publisere annonsen min på nytt? for detaljer.

3. Vær fleksibel for privatvisninger

Uansett når du setter opp visning, kan det være noen det ikke passer for. Skriv derfor i annonsen at privatvisninger kan avtales direkte, og vær så fleksibel du kan.

Lurer du på noe? Vår hjelpeside svarer på de fleste spørsmål rundt det å selge selv

4. Ekstra markedsføring

Når du selger via Propr, legges boligannonsen din ut på FINN.no og på PROPR.no. Del den gjerne også på Facebook, og oppfordre venner til å dele videre.

Det kan også være verdt å prøve ekstra annonsering. Det kan du bestille via nettsiden vår, eller ved å kontakte oss på 23 90 59 00 eller på post@propr.no, så hjelper vi deg. Summen du ønsker å annonsere for, kommer da i tillegg til de øvrige tjenestene du har bestilt.

5. Vurder prisantydningen

Om du fortsatt ikke får solgt, bør du vurdere prisen. Om markedet ikke ”aksepterer” den, kan den være for høy. Som selger står du fritt til å sette den prisen du selv ønsker, men se også på prisantydningen til tilsvarende boliger i nærmiljøet, Kanskje det kan gi deg en pekepinn?

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?