Prisantydning

1 150 000,–

Tilstandsrapport

Her finner du teknisk informasjon om eiendommen.
Bruksareal (BRA-i)-
Eksternt bruksareal (BRA-e)-
Bruksareal innglasset balkong (BRA-b)-
BoligtypeHytte
EieformSelveier
Tomteareal5 797 m²
Byggeår1940
Kommunale avgifter1 572 kr
TomtetypeEiet tomt

Om boligen

Har du drømt om å finne deg et koselig og landlig beliggende landsted eller feriebolig? Da kan denne eiendommen på Abusland være midt i blinken. Huset, som er godkjent som fritidsbolig, ligger på stor selveiertomt (5,8 mål) . Et landlig og idyllisk område. Vidstrakt utsikt over heiene i vest. Boligen har vært en del av en større gård hvor det har bodd mennesker i ca 400 år. Huset inneholder: Første etasje: Gang, 2 stuer, kjøkken. bad med Porsgrund showerama 90 x 90 dusj og Cinderella comfort forbrenningstoalett. Andre etasje: 3 soverom og gang. Innlagt vann fra dypvannsbrønn. Det er innlagt strøm og kjørevei helt frem. Stor privat parkering. Opparbeidet hage/plen med noen frukt- og bærbusker. Forøvrig naturtomt. Eldre større uthus og redskapsbu medfølger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i landlige og idylliske omgivelser på Abusland i Evje og Hornes kommune. 350 meter over havet. Rolig strøk i umiddelbar nærhet til fine rekreasjonsområder og turterreng med oppmerkede turløyper. Abusdalsknuten på 596 moh er et turmål. I området finner man spredt bolig og fritidsbebyggelse. Badevann (Kosvatnet) et stykke innenfor eiendommen. Mulighet for fiske. (Vassdraget munner ut i Mandalselva). Eiendommen ligger fint til i lett skrånende terreng mot vest slik at solforholdene er meget gode.

Annet

Privatvisning etter avtale. Kontakt Ingve tlf 41764234 eller Ingunn 90922068

Adkomst

Fra Kristiansand: Følg riksvei 9 mot Evje. Ta av mot Abusland på Moisund. Følg Abusdalsvegen til man ser skilt : "Fylkesvei slutt". Ta til høyre opp liten grusvei og eiendommen like inn veien på venstre side.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område av kommuneplanen og er godkjent utnyttet til fritidsformål.

Standard

En sjarmerende og koselig eiendom i gammel stil. Malte paneler og tregulv og bjelker i tak gir en nostalgisk og intim atmosfære. Huset er delvis en gammel tømmerstue som ble flyttet på ny grunnmur ca 1940 da huset ble bygget større. Boligen er oppgradert i 1991 med 5 cm etterisolering, ny kledning og nye vinduer samt mye nytt elektrisk anlegg med automatsikringer. Alle gulv i huset består av malte tregulv med unntak av kjøkken og gang hvor det lagt laminatgulv. Nytt baderomsbelegg på bad høsten 2019. Veggene er panelte og malt i ulike farger. Vedovn i alle soverom og begge stuer. Kledning på tre vegger (øst, sør og vest ble byttet våren 2015 ved KW-bygg. Det ble benyttet fabrikkmalte dobbelfalsede liggende kledningsbord. Ble da også montert museband. SE TILSTANDSRAPPORT.

Vei, vann og kloakk

Privat vei fra fylkesvei og inn til eiendommen. Vedlikehold og brøyting må utføres selv eller i samarbeid med naboer. Privat vann innlagt fra dypvannsbrønn (83 meter ned i fjellet). Avløp fra vask/dusj går direkte ut i grunnen. Det er forbrenningstoalett på bad.

Faste løpende kostnader:

Forsikring: kr 2589,- pr år. (KLP-forsikring)

Kommunale avgifter, dvs renovasjon: kr 1572,- pr år og feietilsynsgebyr: kr 300,-. Siden det er privat vann og avløp finnes ikke andre kommunale avgifter.

Strøm: Varierer etter bruk. Første 6 måneder i 2020: 501 kwh pr måned som gir et snitt på ca 6000 kwh pr år .

Omkostninger

585,– (Tinglysingsgebyr skjøte)
585,– (Tinglysingsgebyr pantedokument)
28 750,– (Dokumentavgift)
172,– (Pantattest)
11 500,– (HELP boligkjøperforsikring (valgfritt))

---

41 592,– (Omkostninger totalt)

---

1 191 592,– (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Selger er selv ansvarlig for følgende gebyr:

585,– (Tinglysingsgebyr sikringsobligasjon)

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 4219
Gårdsnr: 31
Bruksnr: 17

  1   1   1 2 3 4 5 6   1 2   1kunder over hele landet

Her er noen kunder som har solgt eller selger boligen sin med Propr akkurat nå.

    Hei! Nettleseren du benytter mangler dessverre funksjoner Propr er avhengig av for å fungere. Vennligst oppgrader til en nyere versjon, eller bruk Propr fra en annen enhet - for eksempel en mobil.