- Vi vil definitivt selge selv også neste gang

Jørn og samboeren fikk 460 000 kr over prisantydning for rekkehusleiligheten i Oslo.

- Vi vil definitivt selge selv også neste gang
Jørn solgte leilighet

- Vi vil definitivt selge selv også neste gang

Rekkehusleiligheten på Risløkka i Oslo ble lagt ut for salg i slutten av mai 2018. Få dager etter var den solgt – 460 000 kroner over prisantydning.

- Det er vi veldig fornøyd med, sier Jørn.

- Hvorfor valgte dere ikke å bruke megler, men heller selge selv?

- Vi brukte meglere da vi solgte hver vår leilighet før vi kjøpte denne, og vi syntes vi betalte veldig mye for å få solgt disse små leilighetene. Så har jeg en kollega som ikke fikk solgt boligen via megler, og betalte for visning etter visning. Vi snakket litt om det, og valgte å prøve Propr, siden prisen var så lav.

Les også: Hvorfor bruke penger på megler når markedet er så bra?

- Hvordan synes du verktøyet fungerte?

- Det var veldig greit. Jeg visste at jeg skulle skrive boligannonsen selv, så jeg sjekket boligannonsene til andre som solgte selv, og så også på prospektet vi hadde fra da vi kjøpte leiligheten. Jeg ville unngå alt overflødig, og heller lage enkle og informative beskrivelser.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Vi fikk besøk av takstmann og fotograf som ordnet med takst og bilder. Det eneste vi gjorde var å flytte litt rundt på møbler da fotografen tok bildene. Akkurat som da vi skulle selge via megler.

- Hvordan var det å holde visning selv?

- Det var veldig hyggelig å snakke med alle som kom for å se på leiligheten. Det ble mye snakk om ting jeg regner med at en megler ikke kunne svart på, som sameiet, naboene, hagen, vedlikehold i sameiet osv. Vi fikk ingen spørsmål vi ikke kunne svare på, men vi hadde selvsagt forberedt oss. Så lenge du er ærlig på det du skal selge går det helt fint.

- Var det noen som lurte på dette at dere solgte selv?

- Ja, det var noen som lurte på hvorfor vi ikke brukte megler. Og de skjønte det da vi sa at vi syntes vi har betalt mer enn nødvendig før, da vi brukte megler. Flere sa det var hyggelig at vi som eide sto der selv. Da jeg viste garasjen til et av parene, sa de at de hadde vært på en annen visning der det sto en megler, og der de ikke hadde fått sett garasjen i det hele tatt.

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag din boligannonse på under 2 minutter. Helt uforpliktende.

Les også: Derfor bør du stå på visningen selv

- Kom det spørsmål om hvordan budgivningen fungerer?

- Ja, det kom noen spørsmål om budgivning. Jeg sa at de kunne følge lenken i FINN-annonsen og bruke BankID, og da skjønte alle hvordan det fungerte, og lurte ikke på noe mer rundt det.

Det var satt opp tre visninger, men Jørn og samboeren rakk bare å holde én. Allerede én time etter at første visning var over, fikk Jørn SMS av en som ville gi 210 000 kr over prisantydning.

- Vi ble enige om å godta det, men først ringte jeg til alle de andre på visningslisten og sa at det var kommet et bud. Da begynte flere bud å tikke inn.

Sluttbudet endte altså 460 000 kr over prisantydningen.

- Hva synes du nå når støvet har lagt seg? Ville du anbefale andre å selge selv?

- Vi vil definitivt selge selv også neste gang, og jeg kan absolutt anbefale det til andre. Jobben med å selge selv er ikke så mye større enn om du bruker megler. Den største jobben er å gjøre boligen klar for fotograf og visning. Å skrive boligannonsen og ha visninger tar minimalt med tid i forhold til det andre, og det må du gjøre selv, uansett.

Les også: Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet oppfordrer flere til å selge bolig selv

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?