Hvorfor bruke penger på megler når markedet er så bra?

- I et godt boligmarkedet er det enda mindre grunn til å dele gevinsten med en megler, skriver Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr.

Hvorfor bruke penger på megler når markedet er så bra?

På forsommeren 2017 satte boligkjøperne seg på gjerdet, og der ble de sittende ut året. Det resulterte i et stillestående boligmarked, og prisfall.

Det begynte å løsne igjen på nyåret 2018, og når vi skriver mai måned, viser boligprisstatistikken at markedet har tatt seg opp igjen. Tallene for april viste at prisene lå 1 prosent lavere enn i samme måned året før.

Samtidig melder de store meglerkjedene om godt besøkte visninger og flere i budrunden, og at det ikke er uvanlig at boliger går over prisantydning. Sjefen for Norges største meglerkjede, Terje Buraas i DNB Eiendom, uttaler at det ser ut som om nedgangen er nullet ut, skriver E24.no. Det ser altså ut til at mai-tallene blir like gode, om ikke bedre.

At det er fart i boligmarkedet er hyggelige nyheter for alle som skal selge bolig. Det er ingenting annet man ønsker seg enn mange folk påvisning, flere i budrunden, og et salg til prisantydning, eller enda bedre, over.

Det betyr også at salgsjobben er enkel. Så er det noen vits i å bruke penger på en megler da?

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

I et godt marked, som det rapporteres om nå, gnir meglere seg i hendene. Når de får unna alt fra ett til fem boligsalg i uken går det ikke an å si at det er en stor jobb å selge en bolig.

Når boligene går av seg selv, hvilken verdi tilfører egentlig meglere? Ingen, spør du meg. I stedet håver de inn lettjent provisjon som spiser av boligselgernes gevinst.

Dersom du synes det er helt ok, så er det bare å ringe megleren når du skal selge. Men dersom du ikke synes det, bør du selge selv. Med Proprs digitale verktøy er det veldig greit. Vi loser deg gjennom løpet, og sørger for at du forholder deg til gjeldende lover og regler.

Ekstrainnsatsen det krever er ikke særlig stor. Megleren hjelper deg hverken med å rydde, vaske og klargjøre boligen for salg, eller å ta imot fotograf og takstmann. Det må du selv gjøre, uansett.

Vi kan hente inn dokumentene du trenger, mens du bruker vår mal til å lage boligannonsen, og holder visning. Det er mye bedre enn at det står en megler der, for ni av ti boligkjøpere vil gjerne treffe selger på visningen, fordi du kjenner boligen best.

Les også: Derfor bør du stå på visningen selv

Etter visningen sender vi ut sms’er til alle på visningslisten, og så kan kjøperne by i vårt digitale budsystem, akkurat som de gjør hvis det brukes megler. Vi sørger også for en skikkelig kontrakt og at oppgjør går som det skal.

Meglere argumenterer alltid med at de oppnår bedre priser. Det kan de ikke dokumentere. Det som faktisk er dokumentert, er at de som selger selv i snitt får mer for boligen. Det er tross alt boligen kjøperne byr på, ikke megleren.

Du har full kontroll hele veien, og trenger ikke forholde deg til en megler som sjonglerer mange andre oppdrag samtidig.

Det er ikke noe hokus pokus å selge boligen selv. Da er det synd å la megleren trylle vekk deler av gevinsten.

Les også: Det trengs ikke megler for å selge over takst

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?