Eneboligen i Aurskog gikk 110 000 kr over takst – uten megler

- Jeg har allerede anbefalt Propr til andre, sier selger Stine Slemdal.

Eneboligen i Aurskog gikk 110 000 kr over takst – uten megler
Stine solgte huset i Aurskog:

- Det var verdt å holde visninger selv når vi kunne spare så mye.

Da Stine Slemdal og samboeren skulle selge den koselige eneboligen i Aurskog i Akershus, ble løsningen å selge selv via Propr.no.

- Det var ene og alene økonomi som gjorde at vi droppet megler. Vi tenkte at det var verdt å holde visninger selv når vi kunne spare så mye, sier Stine.

Grunnen til at huset skulle selges er at familien flytter tilbake til hjemstedet.

- Alt har gått veldig fint. Jeg har fått hjelp med en gang når jeg har kontaktet chatten. Den er åpen til langt på kveld, og det er veldig greit. Jeg ville for eksempel laste opp egne sommerbilder, og måtte høre om det gikk an, og det gjorde det.

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag din boligannonse på under 2 minutter. Helt uforpliktende.

- Hvordan gikk det å skrive boligannonse?

- Det var lett, fordi vi hadde fortsatt prospektet fra da vi kjøpte huset, så vi brukte en del derfra. Jeg hentet også inspirasjon fra andre Finn-annonser. Så har også Propr eksempeltekster, så jeg synes det gikk veldig greit, sier Stine.

- Hva med å holde visning?

- Det gikk bra det, selv om det er en uvant situasjon å være i. Det var folk i huset hele tiden. Jeg sto tilgjengelig i hjertet av huset, så kunne folk komme og spørre meg om de lurte på noe. Det er greit å kunne gå rundt i fred og se når man er på visning, det har i hvert fall jeg syntes når jeg har vært det selv.

Les også: Ti tips før visning

- Hvilke spørsmål fikk du? Var det noen som lurte på dette at dere solgte selv?

- Noen spurte om det stemte at vi solgte selv, men det var ingen som lurte på noe mer enn det. Ellers var spørsmålene som kom ganske naturlige. Folk spurte om området, solforhold og så videre. Ellers sto alt av informasjonen om boligen i annonsen.

Det ble holdt én privatvisning, og én fellesvisning. Dagen etter den var budrunden i gang. Budene startet 100 000 kr under takst, men endte 110 000 kr over. Salgssummen ble 2 910 000 kr.

Les også: Tor solgte leiligheten i Oslo til 300 000 kr over prisantydning

- Det var to stykker som sloss om boligen. Jeg skjønte at de var ganske interesserte da de kom på visningen. Men det var flere andre som likte huset, men de hadde ikke ordnet med finansiering ennå. Sånn sett kunne det kanskje vært smart å legge ut boligen mer enn én uke før visningen, slik at folk fikk mer tid til å snakke med banken og få lån, eller sette opp fellesvisninger over to helger.

- Hvordan synes du budsystemet fungerte?

- Det fungerte fint. Det er trygt og greit at budgivere må bruke BankID. Jeg hadde på forhånd lest på nettsiden hvordan det foregikk, så jeg var ikke urolig for det.

Fra Finn-annonsen ble publisert i slutten av februar 2018 til boligen var solgt gikk det 13 dager.

- Er dere fornøyde med salget?

- Ja, det er vi. Vi satte prisantydningen på det samme som takst, og håpet på og regnet med at vi ville få nærmere tre millioner kroner.

- Vil du anbefale andre å bruke Propr.no når de skal selge?

- Ja, det ville jeg. Jeg har allerede anbefalt dere videre, faktisk.

Les også hva Forbrukerrådet mener om boligsalg: - Flere hundretusener kunne med godt resultat selge boligen selv

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?