Boligsalg: Fellene du bør unngå

Sjekk Propr-sjefens råd om hvordan du lykkes best med boligsalget ditt.

Boligsalg: Fellene du bør unngå

Å selge boligen sin er ganske nervepirrende. Hvor raskt blir den solgt, og hva vil den gå for? Ønsket er selvsagt at svarene skal være: Etter første visningsrunde, og langt over prisantydning.

Men det er ikke alltid det blir slik.

Så lett selger du boligen selv Propr gir deg full kontroll over eget boligsalg. Kom i gang!

To typiske feller

Det kan godt hende boligen din blir solgt allerede etter første visningsrunde, men det er også sannsynlig at det tar lengre tid. Du bør faktisk beregne at salgsprosessen kan ta noen måneder. Mange kjøper ny bolig før de selger sin gamle. Det kan bli nervepirrende og dyrt å sitte på to boliger over lengre tid. Hvis økonomien ikke tåler det, bør du vurdere å selge før du kjøper noe nytt.

Det er også viktig å være obs på at det er fort gjort å overvurdere verdien av sin egen bolig, og sette en urealistisk høy prisantydning. Å sette riktig prisantydning er viktig for å vekke interesse hos boligkjøperne. Er prisen for høy, risikerer du at det kommer svært få eller ingen på visning, og ingen bud. Du blir nødt til å senke prisantydningen, eller ta boligen av markedet og legge den ut igjen på et senere tidspunkt.

LES OGSÅ: Når bør du legge ut boligen for salg?

Ikke stol på meglers verdivurdering

Prisantydning er den prisen selger er villig til å selge boligen for, og bør være en realistisk pris som er beregnet ut fra hva takstmannen mener om standarden, og hva tilsvarende boliger i samme område er solgt for. Det går an å be takstmannen gi en takstverdi, og sette prisantydning ut fra denne (du trenger ikke nødvendigvis oppgi takstverdien i salgsprospektet).

Dersom du er i kontakt med meglere om salget, og har bedt dem komme med verdivurderinger av boligen, er det viktig å være klar over at en del meglere gjerne estimerer en urealistisk høy salgspris for å sikre seg oppdraget. I mange områder, og spesielt i de store byene, er det hard konkurranse om salgsoppdragene meglere imellom. Og siden alle gjerne vil ha høyest mulig pris for boligen sin, er det lett å velge megleren som setter den høyeste verdivurderingen. Resultatet kan fort bli at du ikke får noen bud, og til slutt må sette ned prisen ganske kraftig for å få solgt boligen.

LES OGSÅ: Så enkelt selger du boligen selv

Skal du selge bolig bør du følge disse rådene, og unngå alle snublefellene.

  • Beregn god tid på å få solgt din bolig. Ikke sett deg i en situasjon der du MÅ ha et raskt salg.

  • Vær realistisk på salgspris. Ikke overvurder standard og beliggenhet på boligen din.

  • Ikke ta meglerens verdivurdering for god fisk. Følg selv med på markedet i månedene før du selger, og se hva tilsvarende boliger går for.

Selg boligen selv

Du kan gjøre en like god jobb med å selge boligen din som megleren. Prøvekjør tjenesten og lag en annonse for din eiendom på under to minutter, helt gratis. Start med å velge din boligtype:

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?