Du har lite å tape på å prøve å selge boligen selv

Redd for å selge selv? Det koster deg bare 10 000 kr å prøve, forklarer driftssjef Karoline Gjersvik.

Du har lite å tape på å prøve å selge boligen selv

Å selge en bolig er en øvelse de færreste av oss gjør særlig ofte. Derfor er det ikke så rart at noen er usikre på om de skal våge å selge selv. Hva om de ikke får det til?

- Det er svært få som ikke klarer å selge selv, så lenge det er en kurant bolig som er prissatt riktig, sier Karoline Gjersvik, driftssjef i Propr.

- I 2017 hadde vi noen tilfeller der det ikke ble salg, da boligmarkedet var nærmest stillestående fra mai og ut året. Da må det også nevnes at de av boligselgerne som da engasjerte en megler, måtte langt ned i pris for å få solgt. Så det handlet ikke om at de ikke klarte jobben, det handlet om at boligprisene plutselig falt, og de ikke hadde justert ned prisen.

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag din boligannonse på under 2 minutter. Helt uforpliktende.

Alt du «taper» er 10 000 kr

Så hvis det mot formodning skulle bli slik at du ikke klarer å selge boligen selv via Propr, og vil gi oppdraget til en megler – hva har du da tapt på det? Faktisk veldig lite, bare 10 000 kroner for bruken av Propr og publisering av FINN-annonse.

- Får du ikke solgt, betaler du ikke for oppgjøret heller. Alt du har betalt for av takst, bilder og nødvendige dokumenter kan du ta med deg til megleren, forklarer Karoline.

Merk at noen meglere krever at taksten ikke er eldre enn seks måneder, og det vil også forsikringsselskapet kreve om du ønsker eierskifteforsikring. Trenger du en fornyet takst, kan det gjøres veldig rimelig ved at samme takstmann kommer innom igjen for en kjapp befaring.

Les også: Det tok sin tid å få solgt ettromsen i Bergen, men prisen ble god til slutt

Dyre ekstrakostnader hos megler

Megleren vil ta seg betalt for tilrettelegging, markedsføring og visninger, og vil også kreve provisjon, men du slipper å betale for takst, bilder og nødvendige dokumenter, siden du allerede har dette.

- Vær klar over at megler mest sannsynlig vil at prisantydningen settes ned, når han får vite at du ikke klarte å selge selv til denne summen. Så da kan det jo hende det lureste er å prøve å selge den på nytt selv, til en noe lavere pris. En fornying av FINN-annonsen koster da bare 1600 kroner, sier Gjersvik.

Med andre ord: Har du en kurant bolig og et fornuftig forhold til hva du ønsker å få for den, er det ingenting å nøle med. Du har lite å tape og mye å vinne på å prøve å selge den selv via Propr.

Les også: - Her kan du spare 100 000 kr på å selge selv i et system som fungerer veldig godt

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?