- Her kan du spare 100 000 kr på å selge boligen selv, i et sikkert system som fungerer veldig godt

Det sier Bjørn Andresen, tidligere toppsjef i DNB Eiendomsmegling AS.

- Her kan du spare 100 000 kr på å selge boligen selv, i et sikkert system som fungerer veldig godt
Tidligere meglersjef solgte selv

- Her kan du spare 100 000 kr på å selge selv, i et sikkert system som fungerer veldig godt.

- Som eiendomsmegler kunne jeg ha solgt boligen på egenhånd og fått en advokat til å ordne med oppgjøret, men da jeg gikk inn på Propr.no så jeg at verktøyet dere har laget ville hjelpe veldig. Da slapp jeg innhenting av opplysninger fra kommune og forretningsfører, og jeg kunne bestille både takstmann og fotograf, og dessuten få tilgang til et sikkert og enkelt budgiversystem, sier Bjørn Andresen, som solgte en leilighet i Oppegård i januar 2018.

Han har en lang karriere i bankbransjen bak seg, deriblant syv år som administrerende direktør for DNB Eiendomsmegling, som han var med å bygge opp. Andresen er økonom i bunnen, men tok også eiendomsmeglerstudiet da han ble sjef for DNBs eiendomsmeglersatsing.

- Jeg var styreleder og admministrerende direktør i DNB Eiendomsmegling AS fra 1990 til 1998, så det er tyve år siden nå. Etter det bygget jeg opp mitt eget eiendomsmeglerfirma i Ski, som jeg senere solgte. I dag er jeg pensjonist, men jeg liker å følge med på bransjen, og synes det Propr har fått til er veldig interessant, sier Andresen.

- Tjenestene du kan kjøpe i Proprs pakke er eksakt de samme som du kjøper gjennom en megler, bortsett fra at det er du selv som skriver salgsoppgaven og holder visning.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Så kan man si at for deg som er tidligere eiendomsmegler er det ingen sak å skrive en salgsoppgave eller holde visning?

- Det burde ikke være noe problem for noen å få til dette. Malen for salgsoppgaven er veldig god.

- Det som fenget meg med Propr var hjemmesiden, den var enkel og oversiktlig, og veldig proff. I ettertid har jeg for moro skyld sett på prisopplysninger fra forskjellige meglerkjeder for å se på prisforskjellene. Meglerne jeg sjekket, alle de store kjedene, skulle ha en provisjon på 1 til 3 prosent. Bare det virker litt dumt, for det betyr at den enkelte kunde må forhandle veldig for å få best mulig pris. Propr har en á la carte-meny med faste priser der du selv velger hvilke tjenester du vil ha, uavhengig av hva slags eiendom du skal selge og salgssummen på denne.

Andresen tok utgangspunkt i en snittprovisjonspris på 2 prosent, og regnet seg fram til at han sparte rundt 100 000 kroner på å selge uten å bruke megler.

- Jeg kan ikke forstå at folk er skeptiske til å bruke Propr. I dag bruker de fleste av oss nettet når vi skal kjøpe varer og tjenester, og vi er veldig opptatt av pris, og vil gjerne spare penger på kjøpene våre. Og her kan du altså spare 100 000 kroner på å selge boligen selv, hvis du er villig til å skrive salgsoppgave og holde visning selv, og alt er satt i et sikkert system som fungerer veldig godt.

Les også: Derfor mener Forbrukerrådets fagdirektør at flere bør vurdere å selge selv

- Kanskje er mange usikre på dette med budrunder og oppgjør, men kjøper må signere med bank-ID for å legge inn bud, og når det gjelder oppgjør samarbeider dere jo med en av Oslos mest kjente og seriøse meglerkjeder.

- Men det er klart, noen er skeptiske til det meste, og gjør ingen undersøkelser før de har gjort seg opp en mening. Jeg hadde en lavere terskel inn siden jeg har jobbet i meglerbransjen, men jeg var også skeptisk i starten.

- Jeg skjønte raskt at Propr er en proff tjeneste. Et strålende eksempel er chattesiden. Du får ikke eiendomsmeglerfaglige råd der, men alt du trenger av opplysninger om hvordan systemet virker rent teknisk. Hver gang jeg har spurt, har det tatt to minutter å få svar.

- Flere bør oppdage hva det å bruke Propr egentlig går ut på. Dere har den mest oversiktlige og beste prislisten på markedet. Ingen meglere har en prisliste som ligner i det hele tatt, det er veldig vanskelig å skjønne hva det egentlig koster for en vanlig boligselger.

Les også: Derfor bør du stå på visningen selv

- Jeg har ingen egeninteresse av å anbefale Propr, og jeg har ikke noe dårlig forhold til min tidligere arbeidsgiver. Men det er ingen tvil om at meglerbransjen er under press når det kommer tjenester som Propr som gjør det mulig for folk å selge selv og spare masse penger. Jeg kan ikke tro annet enn at dette blir en suksesshistorie.

- Tror du meglere vil forsvinne helt?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er klart at det er forhold som gjør at man ikke kan selge selv, for eksempel hvis det er flere eiere, og ikke alle vil, men jeg kan ikke skjønne at ikke vanlige folk kan selge selv når det er så lettvint. Så lenge du er ærlig på hva du selger kan du ikke gjøre feil, egentlig.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?