- Konseptet fungerer veldig bra, jeg er veldig fornøyd med salget

Det tok et halvt år før studioleilligheten i Bergen ble solgt - men da gikk den til en god pris.

- Konseptet fungerer veldig bra, jeg er veldig fornøyd med salget

Da den 22 kvm store leiligheten i Bergen sentrum ble lagt ut for salg i januar 2018, var responsen laber. Men i slutten av juli ble den endelig solgt.

- Det tok lang tid?

- Det gjorde det. Å legge ut denne type leilighet i januar var kanskje ikke det beste valget, da det er en liten leilighet med sovealkove som egner seg best for en student eller ung person som har startet i ny jobb. I dette segmentet er det gjerne om sommeren man ser etter bolig, sier Sabeel Ahsan, som solgte boligen.

- Hvorfor valgte dere å selge selv via Propr?

- Å selge gjennom megler er en stor kostnad for en så liten leilighet, så da tenkte jeg at vi kunne prøve å selge selv. Verktøyet fungerte veldig bra, og kundeservicen også. Det var veldig greit å kunne stille spørsmål i chatten mens man var inne i systemet, og få kjappe svar direkte.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Bildene tok han selv, og han hentet også inn nødvendig dokumentasjon på egen hånd.

- Det er jo litt arbeid å hente inn alle dokumenter, men hvis man ikke vil gjøre det selv kan man jo få Propr til å gjøre det. Ellers brukte vi mye av informasjonen i det gamle prospektet da vi skulle skrive vår boligannonse. Det er et godt tips.

Les også: Slik tar du gode boligbilder selv

Solgte til prisantydning

Det ble mange visninger, men ingen bud i løpet av første halvår av 2018. Men da studiestart nærmet seg, ble leiligheten solgt til noen som ville hjelpe studenten i familien inn på boligmarkedet.

- Leiligheten ble solgt til prisantydning, og det er jeg veldig førnøyd med. Vi sparte også mye på det, kanskje 80-100 000 kr. Jeg tror ikke vi ville fått høyere salgspris selv om vi brukte megler.

- Og da måtte også megler ha klart å selge den for 160-200 000 kr mer om dere skulle sittet igjen med det samme?

- Nettopp, og det hadde aldri skjedd. I retrospekt burde jeg ventet med å legge den ut til nærmere sommeren, men vi fikk en god pris for leiligheten, og har hatt en positiv erfaring med selve konseptet. Det fungerer veldig godt.

Les også: - Flere hundretusener kunne med godt resultat selge boligen sin selv

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?