Som selger står du fritt til å sette den prisen du selv ønsker. Her er noen tips for å sette en optimal prisantydning for din bolig.

Gjør research på markedet

Start med å undersøke boligmarkedet i ditt område. Se på nylig solgte boliger som ligner din egen. Ta hensyn til størrelse, beliggenhet, standard og andre relevante faktorer. Dette vil gi deg en idé om hva slags priser som er realistiske i markedet akkurat nå.

Bruk vår verdivurderingstjeneste

Når du velger å selge gjennom Propr, så vil systemet gi deg et verdiestimat. Vår innovative tjeneste bruker offentlig tilgjengelige data og informasjonen du gir til systemet for å gi deg et verdiestimat.

Vurder boligens tilstand

Ta en grundig vurdering av boligens tilstand. Er det behov for oppgraderinger eller reparasjoner? Hvis boligen er i god stand, kan du sette en høyere prisantydning. Hvis det er behov for arbeid, kan det være lurt å justere prisen deretter.

Verdivurdering

Innhent en verdivurdering eller en takst og bruk dette som et utgangspunkt for å sette prisantydningen.

Analyser lokale faktorer

Vurder også lokale faktorer som kan påvirke boligens verdi. Er det gode skoler i nærheten? Er det attraktive fasiliteter som parker, butikker eller offentlig transport? Slike faktorer kan ha innvirkning på prisen og bør tas med i betraktningen.

Oppdater prisantydningen ved behov

Boligmarkedet kan endre seg over tid. Hvis du ikke får respons på boligannonsen eller det er få visninger, kan det være lurt å justere prisantydningen.

Til syvende og sist er det budrunden bestemmer den endelige prisen.