I overtakelsesprotokollen bekrefter selger og kjøper at de har gått gjennom boligen, og at alt ser ok ut. Om kjøper for eksempel ikke er fornøyd med vaskingen, kan man bli enige om en kompensasjon – enten i form av penger eller at man får en ny sjanse til å vaske ut.

Velger du Sem & Johnsen Oppgjør AS benyttes en elektronisk overtakelsesprotokoll. Lenke til protokollen sendes via SMS til kjøper og selger før overtakelsen. Overtakelsesprotokollen kan signeres elektronisk, og du som selger og kjøperen fyller den ut sammen på overtakelsesmøtet.