Å selge selv er like trygt som å bruke en eiendomsmegler. Uansett hvordan du velger å gjøre det, er det noen forholdsregler du bør ta, og det hjelper Propr.no deg med:

Uansett om du selger selv eller bruker en eiendomsmegler, er det du som selger som er 100% ansvarlig for at nødvendig og korrekt dokumentasjon og informasjon foreligger og er overlevert kjøper før kontrakten signeres. Propr.no henter inn all nødvendig dokumentasjon til boligannonsen din automatisk. I tillegg vil en erfaren takstmann skrive en takstrapport som tar for seg eiendommens bygningsmessige og tekniske stand. Du har også mulighet til å bestille en tilstandsrapport, som er en utvidet takstrapport. Dette anbefaler vi alltid, da det er tryggere for begge parter.

Det er også verdt å tenke på at det er du som kjenner eiendommen din best. Når du selger selv, kommuniserer du direkte med kjøper, istedenfor at du først gir informasjon til en eiendomsmegler, som så skal gi den samme informasjonen videre. Du er ansvarlig for eventuelle feil eller feilinformasjon megler videreformidler både i boligannonse, salgsoppgave og på visningene.

Selger du selv, kan du også bruke lengre tid enn det en eiendomsmegler ville gjort. De sjonglerer ofte flere oppdrag samtidig, og har gjerne flere salg i løpet av en uke. Ved publisere annonsen i god tid før fellesvisningene, gir du potensielle kjøpere bedre mulighet til å ordne med finansiering. Du kan også gi flere anledning til å se boligen ved å holde privatvisninger når det trengs.

I tillegg anbefaler vi alle som selger og kjøper å tegne forsikring. For selger er det boligselgerforsikring som gjelder, mens for kjøper er boligkjøperforsikring som er relevant. Begge deler må kjøpes og signeres før kontraktsignering.

Du er med andre ord like godt dekket gjennom Propr.no som du er gjennom en eiendomsmegler.

Propr.no er bygd på kunnskapen og erfaringen til eiendomsmeglere og oppgjørsadvokater, så du kan være sikker på at alt vi gjør for deg er i henhold til norsk lov.

Om du fortsatt er usikker, anbefaler vi at du leser dette intervjuet med Thomas Bartholdsen, fagdirektør for bolig i Forbrukerrådet.