1 av 2 selger gjerne boligen selv

Om få år vil det være normen å stå for boligsalget selv, spår Kjetil Eriksson.

1 av 2 selger gjerne boligen selv

Halvparten av oss kunne gjerne tenke seg å selge boligen selv, viser en undersøkelse analyseselskapet InFact har gjort.

Samtidig svarer 66 prosent at de synes det er for dyrt å bruke megler.

Så enkelt selger du selv: Lag en testannonse for boligen din, og se selv. Kom i gang!

Det er ikke så overraskende at 2/3 mener dette. Det skal vanskelig gjøres å komme under en totalkostnad på 100 000 kr om en eiendomsmegler står for salget, skriver Norges største eiendomsmeglerkjede, DNB Eiendom, på egne nettsider.

Vi har i løpet av de siste 10-15 årene blitt vant til å gjøre veldig mye selv på nettet. Vi bestiller flybilletter og hotell, legger ut håndverksjobber på Mittanbud.no, kjøper sportsutstyr og møbler, bestiller mobilabonnement, bytter strømavtaler, betaler regninger og søker om boliglån ved hjelp av laptopen, lesebrettet eller mobilen, helt uten problem.

Når tok du deg en tur i banken og snakket med en bankansatt ansikt til ansikt sist? Mest sannsynlig er det flere år siden.

Digitaliseringen har også kommet til boligmarkedet. Mye av salgsprosessen er automatisert, slik at det meste av innhenting av dokumenter, bestilling av takstmann og fotograf, og publisering av boligannonse er gjort med få tastetrykk. Med andre ord kan en normalt oppegående person fint selge boligen selv.

Det er dette Propr har tilrettelagt for. Vi har laget et digitalt system som ivaretar lover og regler, og gjør det trygt, enkelt og lønnsomt å selge boligen selv.

Snart selger flertallet boligen selv

At halvparten av de spurte i undersøkelsen godt kunne tenke seg å selge boligen selv, indikerer at det ikke er mange årene til dette er normen.

Hvorfor? Fordi vi er blitt vant til å ordne ting selv på nettet, og har tilpasset oss dette, også i tilfeller der det ikke er vi som forbrukere som sparer på det.

Ta for eksempel bankbransjen. Med nettbank har bankene kunnet stenge en drøss med bankfilialer, og kuttet ned på antall ansatte. For oss bankkunder har det blitt enklere å holde styring på økonomien, men i kroner og øre har ikke digitaliseringen spart oss for så veldig mye.

Når det gjelder boligsalg er det derimot ganske mange penger å spare på å gjøre det selv. Ifølge Forbrukerrådet snakker vi om i snitt 80 000 kroner. At det betyr at vi om noen år vil se et boligmarked der flertallet selger boligen selv, burde ikke overraske noen.

Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr

*Undersøkelsen ble utført av InFact på oppdrag for Propr i desember 2018. 1000 nordmenn fra hele landet ble spurt.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?