- Takstmannen anbefalte å bruke PROPR

Marie solgte leiligheten på Majorstuen i Oslo selv uten megler. Det synes hun var helt uproblematisk.

- Takstmannen anbefalte å bruke PROPR

- Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke ville bruke megler, og det var takstmannen min som anbefalte meg å bruke PROPR.

- Det var ikke vanskelig å ta valget da jeg fikk vite at PROPR sørger for at alle dokumenter og informasjon som er lovpålagt å opplyse om når man selger en bolig blir hentet inn og satt i annonsen, og at alt rundt budrunde, kontrakt og pengetransaksjon også blir håndtert på skikkelig vis av PROPR.

- Hvordan synes du det var å bruke PROPRs verktøy?

- Det var veldig lettvint. PROPR guidet meg gjennom prosessen. Hadde jeg spørsmål fikk jeg ekstremt god hjelp. Jeg kunne kontakte PROPR omtrent når som helst og få svar på det jeg lurte på.

- Var det mye jobb, synes du?

- Litt jobb var det, men det regnet jeg også med. Men det var ikke noe trøbbel i det hele tatt. Jeg hadde dessuten god tid, jeg hadde ingen hast med å selge.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Marie har eid toppleiligheten i en klassisk bygård på Majorstuen i nesten 20 år. Hun har for det meste leid den ut, men også bodd der selv i perioder. I fjor sommer startet hun salgsprosessen.

- Det var ikke vanskelig å skrive annonsen. Jeg leste andre boligannonser og hentet tips derfra. Jeg hadde en fotograf som tok bilder, men la inn noen egne bilder, også. Leiligheten har balkong med utsikt og morgensol, og det var vesentlig å få med noen bilder av det. Jeg tok flere bilder av leiligheten i løpet av det siste året før jeg solgte, for å få frem nettopp det at den har et grønt utsyn, og at man kan sitte i solen på balkongen om sommeren.

Marie la først leiligheten ut på Finn.no i fjor sommer, men ble syk, og trakk annonsen. Hun hadde planer om å legge ut annonsen igjen i høst. Men før hun rakk det var det visning på en annen leilighet i bygården.

- Jeg «parkerte» meg selv i gaten utenfor og snakket med folk som hadde vært på visningen og fortalte om min leilighet som ikke var avertert for salg, og inviterte opp på visning. Jeg fikk med meg 20-25 personer.

- Det var smart!

- Ja, det må være lov å være litt smart. Da traff jeg folk som var interessert i en leilighet omtrent som min. Det var også en av dem jeg snakket med her som endte opp med å kjøpe leiligheten min, så den ble solgt da den ikke var avertert på Finn.no.

- Jeg synes ikke det var noe problem å holde visning. Jeg har vært på mange selv og vet hvordan det foregår. Dessuten kjenner jeg leiligheten min godt – bedre enn en megler.

- Det virker som om det er meget høy terskel for folk å selge uten megler. Jeg tror folk føler det er ukjent terreng. Meglerne har hatt eneveldende rådighet i dette markedet, og de prøver sterkt å holde fast ved det.

- Jeg tror mange ikke vet hva det innebærer å selge boligen selv. Boligselgere hører lite om muligheten, og har ikke fått med seg at det er like trygt å selge gjennom PROPR, at alt det advokatmessige blir ivaretatt på en seriøs og lovlig måte. Alle som kom på min visning lurte på hvordan jeg kunne tørre å selge uten megler. Ingen visste at PROPR tok seg av alt det lovpålagte.

- Er du fornøyd med salgsprosessen?

- Ja, absolutt. Jeg solgte leiligheten i november, og fikk takst. Jeg har allerede anbefalt andre å bruke PROPR. Det krever litt innsats, men er veldig greit og lettvint.

- Kan du gi PROPR et terningkast?

- Da må jeg gi maks, altså seks. Tjenesten er veldig funksjonell.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?