Sparte 76 000 kroner på å selge selv

Oslo-familie solgte leiligheten i Gamlebyen uten megler.

Sparte 76 000 kroner på å selge selv

- Vi hadde hørt om andre som hadde brukt Propr, så da tenkte vi at vi kunne sjekke hva det ville koste å bruke dere, samtidig som vi fikk tilbud fra meglere, for å se hvor landet lå, sier Stine.

Tobarnsfamilien hadde kjøpt hus, og skulle dermed selge loftsleiligheten midt i hjertet av Oslo.

- Vi har kjøpt et oppussingsobjekt, og har satt bort det meste av oppussingsjobben, men vi tenkte at det å selge leiligheten vår burde vi klare selv. Jeg hadde dessuten mammaperm, med en jente som sov ganske mye, så da hadde jeg tid.

- Hvordan synes du det var å gjøre jobben selv?

- Det gikk helt fint. Vi bestilte både takstmann og fotograf gjennom Propr, og de kom ganske raskt.

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag din boligannonse på under 2 minutter. Helt uforpliktende.

- Å skrive annonsen var det som tok mest tid, men jeg synes ikke det var noe problem, og det tok ikke avskrekkende mye tid. Vi hadde det gamle prospektet, så jeg kikket litt på det. Jeg fikk dessuten gode svar på chatten hvis jeg lurte på noe.

- Det gikk ganske raskt fra vi begynte prosessen til leiligheten var klar for salg. Vi kunne ha lagt ut annonsen før vi gjorde det, men vi hadde bestemt når vi ville ha visninger, så vi ventet noen uker.

- Og hvordan gikk visningene?

- Det gikk fint, jeg hadde gjort det før, for da vi solgte den forrige leiligheten kunne ikke megler stå på visningen. Jeg hadde dessuten vært på privatvisning da vi kjøpte loftsleiligheten vi skulle selge nå, så jeg visste hva det dreide seg om.

- Det er jo selger som vet mest om boligen, og som kjøper er det ok å treffe den som bor der. Vi fikk positive tilbakemeldinger på det også på visning. Noen var nysgjerrige og spurte hvordan det fungerte å selge gjennom Propr.

Det skrev seg opp ti stykker på interessentlisten, men etter en oppringningsrunde viste det seg at flere trengte mer tid for å ordne finansieringen, så det var bare én som la inn bud - 100 000 kr under takst.

- Da sa jeg at vi ikke ville selge under prisantydning, så hvis han ikke gikk opp 100 000 kr, ville vi holde en visningsrunde til. Da gikk han opp til takst, og vi aksepterte budet.

- Tror du en megler ville fått høyere pris?

- Nei, det tror jeg ikke. Dessuten ville mer av gevinsten forsvinne da, så megleren hadde måttet få en ganske mye høyere pris for at vi skulle sitte igjen med det samme.

- Vi er fornøyde med å få prisantydning slik markedet er nå. Vi kunne kanskje fått mer om vi hadde en visningsrunde til, så flere fikk sjansen til å ordne med finansiering. Det er jo fordelen med å selge selv, du kan holde så mange visninger du vil uten at det koster ekstra. Men med to små barn er det slitsomt med visninger, og vi ville få salget gjort.

Familien sparte 76 000 kroner på å selge selv via Propr.no i stedet for å velge det rimeligste meglertilbudet de hentet inn. Det kommer godt med når den nye familieboligen skal pusses opp.

- Han som kjøpte leiligheten spurte om hvordan det hadde fungert å bruke Propr, for han skulle selge selv, og vurderte å bruke dere.

- Kunne du anbefale det til ham?

- Ja, men man må være interessert i å gjøre en liten innsats, siden man må skrive annonsen og holde visninger selv.

- Nå har dere kjøpt en bolig dere har tenkt å bli i lenge, men hvis du skulle solgt igjen, hva ville du da gjort?

- Jeg ville nok ha solgt selv igjen.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?