Solgte hytta selv – fikk 300 000 kr over takst

Det trengs ikke megler for å få superpris.

Solgte hytta selv – fikk 300 000 kr over takst

Takstmannen mente familiehytta i Aurdal var verdt 800 000 kr. Bernt solgte den for 1,1 millioner kr.

- Jeg er overrasket over at den gikk såpass mye over takst, hele 37 prosent, sier Bernt.

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag din boligannonse på under 2 minutter. Helt uforpliktende.

Den lille, grå hytta fra 1960 har enkel standard, men helårsvei og mulighet for å koble til strømnett. Og så ligger den flott til 940 meter over havet og med utsikt til Golsfjellet, Skogshorn og Jotunheimen.

Hadde du priset hytta for lavt?

- Jeg fulgte takstmannens verdivurdering. Det var to par med i budrunden som begge gjerne ville ha den, og dermed ble det budrunde.

Han ante at hytta ville bli solgt til en god pris da tall fra Finn.no viste at nesten 7000 hadde klikket på annonsen, og 50 stykker hadde lagret den. Bernt forberedte seg på storinnrykk under visningshelgen i november, men det kom ikke mange.

- Vi trodde det ville komme langt flere på visning, men det kom bare 7-8 forskjellige interessenter. Veldig mange surfer altså bare rundt på Finn.no. Det er greit å være klar over når man skal selge eiendom. Gode tall på Finn-annonsen betyr ikke nødvendigvis at det er så mange reelle kjøpere.

Men så trengs det bare to som byr mot hverandre, og det fikk du. Hvordan synes du det var å selge selv?

- Det ble faktisk en befrielse å slippe å forholde seg til en megler. Jeg kunne selv bestemme når jeg skulle ha visning, og strakk visningen over flere timer. Det hadde ikke gått med en megler. Dessuten hadde jeg vel måttet komme opp til hytta for visningen uansett om jeg solgte via megler.

Hva fikk deg til å selge hytta selv?

- Jeg var i kontakt med en megler, og fikk vite at det ville koste meg 110 000 å selge en hytte taksert til 800 000. Det synes jeg var altfor mye.

Hvor mye kostet det deg å selge uten megler?

- Totalt havnet jeg på drøyt 30 000 kr. Da fant jeg lokal takstmann og fotograf selv, men brukte Propr til innhenting av dokumenter, og bestilte også Finn-annonse og oppgjør gjennom dere. Det er ganske stor forskjell på det og på 110 000 kr. Med den erfaringen jeg har nå, vil jeg si at man er nesten på grensen til dum hvis man ikke i hvert fall vurderer å selge selv.

Hvordan synes du det fungerte å bruke Propr?

- Jeg synes Proprs verktøy er helt suverent. Det er dette styret med dokumenter som er den viktigste grunnen til at folk vegrer seg for å selge selv, men med Propr trenger man ikke gjøre noe, siden de hentes inn automatisk. Verktøyet er så brukervennlig at det nesten er umulig å gjøre feil. Jeg synes oppgjørssystemet med Sem & Johnsen også fungerer veldig bra. Det er viktig at man føler at det er gjennomtenkt og proft, og at det er proffe mennesker som står bak. Det gjør man med Propr.

- Det var også fint å slippe å forholde seg til meglere som plutselig skal andre ting, og er opptatt av andre oppdrag. Her har du selv ballen, og det er mye mer effektivt.

Har du noen tips til andre som skal selge hytta selv?

- Det er viktig å time når du legger ut annonsen, tror jeg. Få den ut natt til søndag, for det er på søndager folk har tid til å titte, og da ligger annonsen din høyt oppe.

Vil du anbefale Propr til andre?

- Selvfølgelig vil jeg anbefale Propr! Dette har vært en latterlig enkel prosess, der alt gikk som det skulle.

Kan vi be om et terningkast?

- Helt klart terningkast 6!

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?