- Jeg ville absolutt solgt bolig selv igjen

Trass i et tregt boligmarked brukte Tina (32) bare ti dager på å selge treromsen sin på Jessheim.

- Jeg ville absolutt solgt bolig selv igjen

- Først og fremst: Gratulerer med boligsalg!

- Takk for det!

- Hvordan gikk salget? Er du fornøyd med prisen?

- Det gikk veldig bra, synes jeg. Jeg solgte til litt under prisantydning, men det er jo jeg som har satt prisen. Man kan alltids håpe å få mer, men jeg fikk mer enn minsteprisen jeg hadde bestemt meg for. I dagens marked er jeg veldig fornøyd med det.

Det er november 2017, og beskrivelsen av boligmarkedet er at det står ganske så stille, boligkjøperne sitter på gjerdet. Men ikke alle blir sittende der når rett bolig selges på riktig måte.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Leiligheten Tina solgte er splitter ny og helt ubebodd. Tina kjøpte den i 2015, og hadde tenkt å flytte inn selv, men situasjonen hennes har endret seg, og hun fant ut at hun ville selge. Prisen satt hun ved å sammenligne hva tilsvarende leiligheter i både sameiet og nabolaget ellers lå ute for.

- Du valgte å selge selv gjennom Propr. Hvorfor det?

- Jeg har fulgt med på boligmarkedet og på Propr, og følte at jeg var kapabel til å selge boligen min selv. Jeg gjorde litt forarbeide før jeg bestemte meg; hva gjør jeg selv, hva gjør Propr for meg. Jeg fant ut at det jeg måtte gjøre selv var å skrive boligteksten og holde visning, og det klarer jeg fint selv.

- Jeg fikk et tilbud fra en eiendomsmegler, men fant ut at for at jeg skal sitte igjen med litt fortjeneste, var det beste å bruke Propr.

- Var det noe som var vanskelig med å selge gjennom Propr?

- Det var litt komplisert å innhente all informasjonen til Finn-annonsen. Boligen er helt ny, og jeg har ikke bodd der selv, så det var en del tekniske ting jeg måtte bruke tid på å finne ut av. Jeg så på hva som var skrevet om andre boliger i sameiet, og fant en del avvikende informasjon, så jeg måtte tråkke opp stien i forhold til kontaktpersoner som kunne gi meg riktig informasjon.

- Det tok også mer tid enn jeg trodde å skrive boligteksten. Jeg ville ikke gjøre det halvveis, så jeg sjekket lignende annonser, så hva de skrev om beliggenheten, fasiliteter i området og så videre. Da det først løsnet gikk det greit.

- Teksten ble veldig bra. Du har ligget unna alle floskler?

- Ja, det var helt bevisst. Det er viktigst at det som står der er korrekte fakta. Så får følelser være det som selger på visningen.

- Apropos visning – hva synes du om å holde visninger selv?

- Visning var kjempegøy! Jeg var veldig spent da de første ringte på døra. Jeg har vært på en del visninger selv og tenkt på hvordan jeg skulle og ikke skulle opptre. Jeg følte at jeg fikk god kontakt med dem som kom. Boligen var gjort personlig med tilvalg og fargevalg, og jeg hadde en god begrunnelse for hvorfor jeg kjøpte den, og hvorfor jeg synes den er fin kontra tilsvarende leiligheter til salgs i sameiet og på Jessheim. Jeg er sikkert på at jeg begrunnet den bedre enn en megler kunne gjort, siden jeg har stått bak valgene selv.

- Når du snakker om hvordan man skal og ikke skal oppføre seg på visning – hva tenker du på da?

- Jeg tenker at man skal være folkelig, for dette er en folkelig måte å selge på. Jeg ville ikke være pushy, men la folk få tid til å se seg om. Jeg ville være tilgjengelig, og svare på spørsmål, men la folk gå litt i fred. Så kunne jeg heller komme og forklare hvis jeg hørte at noen snakket om noe, som hva slags varme det er på badet, for eksempel.

Den tomme leiligheten ble innredet for salg av DinBoligStylist. Tina mener det var et must.

- En bolig blir veldig kald uten møbler. Man får så mye bedre følelse av boligen når den er møblert. Da ser man mulighetene bedre. Jeg syntes den ble innredet veldig fint og koselig, og det er en faktor som er viktig for et salg, tror jeg.

Treromsen lå bare ute i ti dager før den ble solgt. Tina er glad det gikk så fort.

- Jeg er kjempefornøyd med at boligen bare lå ute i ti dager. Hadde jeg tatt meg tid til flere visninger og interessenter kunne det kanskje blitt en budrunde med flere budgivere. Vi er på slutten av året, og da er markedet ikke så bra. Jeg hadde tenkt å la den ligge ute for salg ut januar, men ville selvfølgelig helst selge raskt når jeg var fornøyd med salgssummen.

- Så hvordan gikk du fram for å få salget i boks?

- Jeg hadde en god dialog med ham som var mest interessert. Han var på to visninger. Jeg ringte ham opp da han la inn bud og sa at jeg visste at han ville gi minst mulig, og mens jeg ville ha tettest mulig opptil prisantydningen. Så foreslo jeg at vi møttes på midten, og dermed var leiligheten solgt. Det synes jeg var veldig bra. Det er 98 leiligheter i sameiet, og det ligger 7-8 andre boliger ute for salg, men foreløpig er jeg den eneste som har fått solgt.

- Ville du valgt å selge bolig selv igjen, og er det noe du kan anbefale andre?

- Ja, jeg ville absolutt solgt bolig selv igjen. Det er mulig det ikke passer for alle, og kanskje er det lettere å selge en ny bolig siden den er helt feilfri. Men har du tålmodighet og litt bein i nesa er det ikke vanskelig å gjøre meglers jobb selv.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?