Fikk 150 000 over takst i tregt marked

Du trenger ikke være megler for å få en god pris for boligen din.

Fikk 150 000 over takst i tregt marked

Da stedatteren til Ole J. Tveitan skulle selge rekkehusleiligheten sin i Askim i november 2017, ble de enige om å gjøre jobben selv gjennom Propr.

– Vi fant ut at hun skulle selge selv for å spare penger. Vi synes det var verdt å gjøre litt egeninnsats for at hun skulle sitte igjen med mest mulig, sier Ole, som bisto stedatteren i prosessen.

– Var det verdt innsatsen, synes dere?

– Ja, det vil jeg si. Vi fikk solgt ganske raskt, og til 150 000 kroner over takst. Det gikk veldig greit, det var bare å følge malen til Propr. Men litt jobb er det jo. Kanskje spesielt det å lage FINN-annonsen.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

– Det er viktig med gode tekster, å gi en god beskrivelse av objektet som er mest mulig informativ og selgende.

– Dere styrte unna meglerfloskler?

– Jeg skal innrømme at jeg skjelte til prospektet stedatteren min kjøpte den på, ler Ole.

– Hvordan gikk det å ha visning selv?

– Visning gikk helt greit. Jeg hadde nok litt lite detaljkunnskaper selv på selve visningen, men Marte var der og kunne fylle inn. Folk spurte om loftet, om det var gulv der. Da hentet vi gardintrapp og arbeidslampe så folk kunne klatre opp og se selv.

– Første visning var godt besøkt, det kom flere enn forventet, rundt 15 stykker. Men på neste visningen, en søndag med fint vær, var det skrint med besøk. Så vi satte opp ny og tredje visning på en torsdag, og etter den ble leiligheten solgt.

– 150 000 kroner over takst er jo veldig bra i dagens marked?

– Ja, absolutt. Vi hadde snakket om det på forhånd og bestemt at vi ikke ville selge under takst, men at vi gjerne ville ha 100 000 over. Vi snakket også om 150 000 kroner over, og det var der det endte, så vi fikk det vi håpet på. Det ble budrunde mellom to stykker, og de var begge ivrige.

– Har du noen tips i forhold til budgivingen?

– Vel, dette var en USBL-leilighet med forkjøpsrett. Det er jo med å drive opp prisen. Det var mange på første visningen som var medlemmer i USBL og ikke ville være med på budrunde men sitte på gjerdet og vente og se, og så eventuelt bruke forkjøpsretten sin. Derfor sa jeg til de andre som var interessert at det kanskje var lurt å legge seg noe over takst.

– Det var jo et godt poeng.

– Ja, for hadde den gått for takst ville den sikkert blitt tatt på forkjøpsrett.

– Til slutt må vi spørre om hvorfor dere valgte Propr når dere skulle selge selv?

– For å være helt ærlig, så var dere de eneste jeg hadde hørt om. Men vi er fornøyde og kan gjerne anbefale Propr til andre.

– Ville du solgt bolig selv igjen?

– Ja, det ville jeg.

– Hvis du skal gi Propr et terningkast, hva blir det da?

– Tja, vi fikk jo det vi ønsket, så da kan vi være rause og gi fem!

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?