- Er du normalt oppegående og selger en kurant bolig er det ikke noe problem å selge selv

Familien Larsen droppet megler og solgte eneboligen i Kristiansand via Propr.

- Er du normalt oppegående og selger en kurant bolig er det ikke noe problem å selge selv
Stian solgte enebolig i Kristiansand

- Har du en kurant bolig er det ikke noe problem å selge selv.

- Hvorfor vi droppet megleren? Det er veldig enkelt. Da vi solgte vår forrige bolig brukte vi megler, og da kom første bud før fellesvisning, og dermed kunne ikke megler bistå, siden regelen er at han må vente til klokken tolv dagen etter siste visning. Dermed betalte vi egentlig for en tjeneste vi ikke brukte, sier Stian Alexander Larsen.

Familien solgte eneboligen sin i Kristiansand via Propr.no i januar 2018.

- Det er flere grunner til at vi valgte Propr. Jeg forhørte meg med meglere og takstmenn jeg kjenner, og de sa at siden jeg skulle ta bildene selv, og hadde ordnet takst med ham som laget takstrapporten da vi kjøpte boligen for noen år siden, var det ingen skam i å prøve Propr først. Ble ikke boligen solgt, kunne jeg bare ta med meg takstrapporten og bildene til en megler og la ham eller henne ta jobben, sier Stian, som er fotograf og grafisk designer, og driver firmaet Larsen i fokus, som leverer tjenester innen digital medieproduksjon, blant annet eiendomsfoto og konseptvisualisering i 3D.

Det var ikke nødvendig. Eneboligen ble solgt til prisantydning etter første visningshelg.

- Vi la den ut på Finn helgen før vi skulle ha fellesvisninger, og bare to timer etter at annonsen var publisert, begynte folk å ringe. Vi hadde også flere privatvisninger før fellesvisningene. Da visste vi at det ville bli bra trøkk på den, og at den mest sannsynlig ville bli solgt.

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag din boligannonse på under 2 minutter. Helt uforpliktende.

- Det er en lekker bolig, relativt ny og med flott utsikt?

- Ja, det er et godt objekt. Selv om boligmarkedet har vært dårlig i høst, virker det som om det har løsnet nå. Når du priser deg fornuftig er det jo greit, da blir slike objekter solgt.

- Var det mange som lurte på dette med å selge uten megler?

- Ja, men ingen stusset noe mer over det da vi forklarte hvorfor vi gjorde det. Folk var veldig interessert i dette med å selge selv, og vi forklarte hvor enkelt og greit det var å bruke oppsettet til Propr, hvor du får full oversikt over priser og tjenester fra start. Vi forklarte også at vi synes det er bedre at vi står på visningen, som faktisk har bodd her og vet når sola går ned, hvordan nabolaget er og hva som er positivt og negativt med boligen. Alle var enige om at det hørtes helt riktig ut.

- Så verktøyet fungerte bra, synes dere?

- Det fungerte veldig bra. For oss som er vant til å bruke nettet, noe de fleste jo er i dag, var det ikke noe problem. Så var det bare å se litt på andre boligannonser, og ta fram forrige prospekt. Jeg synes det er veldig greit at du kan velge hva du vil bestille fra Propr og hva du vil ordne selv. Vi fikset bilder og takst utenom, for eksempel. Og så er det ok å styre prosessen selv.

- Tok det mye tid, totalt sett?

- Nei, jeg synes ikke det. Du må forberede boligen for salg uansett. Det tar kanskje mest tid. Jeg jobbet ikke noe mer nå enn da jeg brukte megler på forrige boligsalg.

- Visningene da, gikk de greit?

- Ja, det var veldig lett. Det dreier seg jo bare om å hjelpe folk og svare fortløpende på spørsmål som kommer. Men det er alltid litt spesielt å invitere fremmede inn for å se hvordan du bor. Fellesvisningene var hektiske, det var 8-9 familier på fire inne samtidig, og jeg var alene i huset. Da måtte folk bare gå rundt og se selv og spørre hvis de lurte på noe. Men det fungerte fint.

- Hva blir det neste gang dere skal selge bolig? Megler eller ei?

- Vi har kjøpt en leilighet vi skal pusse opp og selge som 1-2 år, og kommer til å gjøre samme igjen, altså selge selv.

- Vil du anbefale Propr til andre?

- Er du normalt oppegående og selger en kurant bolig går det helt fint å selge selv via Propr. Du kan hente hjelp der du trenger hjelp. For dem som har mer enn nok med annet, og ikke er glad i å ha kundekontakt, er kanskje ikke dette løsningen, men for alle andre ser jeg ikke noe problem.

Foto: Stian Larsen/Larsen i fokus

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?