Prisantydning

2 590 000,–

Tilstandsrapport

Her finner du teknisk informasjon om eiendommen.
Eksternt bruksareal (BRA-e)-
Bruksareal innglasset balkong (BRA-b)-
BoligtypeEnebolig
EieformSelveier
Tomteareal1 968 m²
Byggeår1930
Verditakst3 300 000 kr
Låneverdi2 800 000 kr
Kommunale avgifter10 288 kr
TomtetypeEiet tomt

Om boligen

Velkommen til vakre Litjbakk - en unik Bolig/fritidseiendom med velholdte bygninger. Bolig/Fritidseiendommen fremstår som om den er hentet ut av historiebøkene.

Her er det laftet tømmer, en sjelden unik laftekasse som kan tidfestes til 30-tallet. Eiendommen er solid og velholdt. Litjbakk har totalt 18 sengeplasser der to av dem er i tretopphytta. I tillegg er et ny isolert utestue som kan dekkes til 12.

Utmarksområde bak eiendommen bruktes flittig av eier til rekreasjon. Turterrenget bak eiendommen gir en følelse av å være alene i ødemarken, urørt natur bare fem minutter unna. Hit kommer man både sommer og vinter på ferie. På Falkfjellet en halvtimes gange unna finner man et fantastisk sted for overnatting under åpen himmel med utsikt til både Fustvatnet og Mjåvatnet. Like i nærheten ligger Brækkfossen, en mektig opplevelse som man har så godt som for seg selv. Rundt eiendommen er det gode sankemuligheter for bær og sopp, i Fustvatnet og Mjåvatnet er det godt fiske av både ørret og røye. Det fiskes sjøørret og laks i Fusta, når laksetrappa blir åpnet vil ørret og laks kunne fiskes fem minutters gange fra eiendommen.

Beliggenhet

Litjbakk ligger i åpne omgivelser med flott utsikt over Fustvatnet i sørvest. Eiendommen har mye sol fra tidlig på morgenen til sent på kvelden.

Litjbakk ligger midt i den lille bygda Storsmedseng i Vefsn kommune.

Litjbakk ligger alene i det åpne landskapet. Husene i bygda ligger langt fra hverandre. Med usjenert beliggenhet og utsikt mot syd over Øyfjellet (818 moh.) Mosjøens stolthet.

Eiendommen ligger 57 moh. 1,4km fra ny-E6, 71 km fra Mo i Rana, 58 km fra Sandessjøen, 19 km fra Mosjøen, 10 minutter til matbutikken på Halsøy, 19 km til Biltema.

Adkomst

Det er enkel adkomst til eiendommen med 180 meter solid privat bilvei, anlagt 2007.

Det er offentlige vei fra nye E6 og frem til den private veien.

Annet

Turisme

Hub Helgeland & Treehouse Helgeland er utleiekonsepter som følger eiendommen om ønskelig.

Disse har selger brukt aktivt og tjent i underkant av 200 tusen i året i tillegg til vanlig jobb og familieliv. For den som måtte ønske å satse er det muligheter for å øke dette.

Hub Helgeland er de to soverommene og bad i kjelleren.

Treehouse Helgeland er tretopphytta med tilhørende platting.

Utestua er tiltenkt som et ekstra oppholdsrom for gjester med hems (denne er ikke ferdig innredet).

Alle profiler på Booking, AirBnB, Facebook, Google samt hjemmesider vil kunne videreføres til ny eier.

Selger vil kunne gi veiledning om dagens drift og videre muligheter.

Tunet

Litjbakk kan karakteriseres som en sjelden perle med naturen tett på. Her kan du se Reinsdyr, Elg, rev, gaupe, hare, røyskatt og ekorn i fra stuevinduet. Gjess og traner er faste hver vår. Jerp, orrfugl og rovfugl har og vært observert i de senere årene.

Huset med tilhørende uthus ble satt opp av husmann Teodor for søster og meierske Dordi omkring 1930. Dordi hadde sitt virke på Tynset og brukte det store tømmerhuset til sommerhus så lenge hun kunne. Det er funnet en kvittering av en sykkel fra 1930 i kjelleren og historikere som eier har snakket med har bekreftet at disse kvadratiske tømmerkassene bare forekommer omkring 1930.

Eiendommen ble disponert av tyskerne under krigen og naboen fant det derfor trygt å gjemme radioen sin på loftet.

Eiendommen har vært brukt som fritidsbolig frem til 2005, dagens eier har bodd fast i huset. Det er ingen boplikt.

Tømmerkassen er av 4” skjært tømmer som i de fleste rom er bevart innvendig.

Omkring vedovnen i stua er det murt med stein fra nærområdet. Den gamle tynne og brede panelen er bevart i stua

Bygningene består av Huset ”Litjbakk” med ca. 240 kvm, utestua med ca 25 kvm som kan dekkes til 12 personer og Tretopphytta med ca 12 kvm. Ellers følger det med en restaurert robåt, bygget i nabobygda og en kano. Disse ligger ved Mjåvatnet og Fustvatnet og brukes til fisking og fornøyelse. Utestua(uthuset) er satt opp i 2019. Tretopphytta er satt opp i 2017, Huset er renovert i perioden 2006-2018.

Det er også boret etter vann på tunet og mulighet for å sette opp et brønnhus om ønskelig.

Naturen i nærområde

Jordene rundt eiendommen holdes i hevd og brukes til gressproduksjon.

Hver vår samles 20-40 reinsdyr på disse åkrene i noen uker før de trekker lengre opp i fjellet.

Det renner en bekk langs veien opp til eiendommen, her er det våtmark og et rikt dyreliv. Det er en stor balkong med utgang fra både bad og kjøkken i tillegg er det anlagt en enkel platting i tilknytning til tretopp hytta, to enkle plattinger i tilknytning til utestua og en enkel grillplass utover dette.

Rett bak huset ligger det en enkel usjenert bålplass.

Femten minutters gange bak huset ligger det ei flott moltemyr med tilstøtende furuskog.

En halvtimes gange fra huset ligger Falkfjellet. Ved foten av fjellet ligger det som omtales av lokale som mulig gammel boplass for sørsamer. Her er det rikelig med vann både sommer og vinter og egnet sted til å eventuelt ha inngjerdet rein. På Falkfjellet har eier satt opp en enkel gamme. Den er brukt i forbindelse med eiers overnattinger under åpen himmel.

Videre fra Falkfjellet er det mulig å vandre til Kalvdalen (samisk navn) ei kjempe myr med fiskevann og store flotte fossefall, svaberg og kulper for bading. Her er du mest sannsynlig helt alene i urørt eventyrlig natur. Fra Falkfjellet har du utsikt over både Fustvatnet og Mjåvatnet med alle fjellene rundt, blant annet Blåfjell og De syv søstre.

Jakt og fiske

Det drives aktiv elgforvaltning i området rundt eiendommen. Det må i tilfelle kjøpe jaktrettigheter for å være med på elgjakt, evt hare-, rype-, og storfugljakt. Fustvatnet og Mjåvatnet er en del av Fustavassdraget hvor det planlegges å åpne opp for laksefiske. I dag fiskes det laks lenger ned i vassdraget. Vannene har både ørret og røye som det kan løses fiskekort for å fiske.

Innhold og standard

Eiendommen inneholder følgende bygninger;

- Stort hus/fritidsbolig "Litjbakk" som er hovedbygningen på tunet

- Utestue

- Tretopphytta

Litjbakk - Huset(p-rom 240 m2)

Kjeller: Gang/hall/trapp, bad, 2 soverom, Bod, tekniskrom

1. etasje: Gang/trapp, kjøkken, stue, bad/vaskerom, bod med utgangsdør til baksiden av huset.

2 etasje: Tvstue/lekerom/gang m/trapp, wc og 4 soverom.

Loft: akkurat nå et stort lagringsrom, såpass høyt under tak at kan innredes til stue/soverom. Et vindu er montert og et står på lager klar til å monteres. I tillegg en vindeltrapp i stål ligger klar og kan brukes i stedenfor den loftstrappa som er der nå.

Huset har stor veranda på ca 50kvm med utgang både fra kjøkken og badet i 1 etg. Med sol hele dagen til utpå ettermiddagen (denne er det ikke byggesøkt for). I tillegg en enkel carport ved siden av verandaen. Huset er etterisolert med 10cm rockwool/glava og asfaltplater, 17 nye vinduer samt to husmorvindu av ukjent alder. Kjøkken fra 2007. Nytt sikringskap og nye vannrør fra 2007 til dags dato. Vannforsyning: vannpumpe i borehull fra 2019. Varmepumpe fra 2018 m/appstyring.

Hovedbygning

Entré/gang

Inngangspartiet er inn under verandaen som fungerer som en carport. Innenfor hoveddøren venter en romslig hall med flisegulv og varme i gulvet.

Kjøkken

Kjøkkenet har blå tømmervegger med stor kjøkkeninnredning som passer i stil til tømmerveggene. Hele huset er delt i 4 med tømmervegger så kjøkkenet er stort med åpen løsning mot stua.

Stue

Stua er liten og koselig med stor åpning mot kjøkkenet. Her er den gamle tynne og ekstra brede panelet bevart på veggene. Stor vedovn og til brannmuren bak fra gulv til tak, er det brukt natursteiner i fra nærområdet.

Dusjbad/wc

Litjbakk har et bad i kjelleren med dusjkabinett. Badet i 1 etg. er ekstra stort med hjørne boblebadekar, 2 servanter og god plass til vaskemaskin og tørketrommel. I 2 etg ligger et wc. Alle 3 bad/wc har varme i gulv.

Soverom og garderobe

Huset har hele seks soverom, med sengeplasser for 16 stk. fire soverom i 2. Etg med to soveplasser på hvert rom, de siste to soverommene ligger i kjelleren og har tre og fem sengeplasser.

Tretopphytta (P-rom 12 m2)

Ligger noen meter over bakken, bygd mellom 5 trær. Inngang ved via en utvendig trapp med en liten balkong utenfor døra med god utsikt utover nydelige Fustvatn. I tillegg har hytta en liten platting rett ved siden av trappa opp til hytta. Hytta består av et rom med en dobbeltseng, en liten vask med en glasskrukke med vann. Hytta har mange vindu så du får følelsen av å være i skogen på den ene siden og en nydelig utsikt over fustvatnet på den andre siden.

Utestua ( 25 m2)

Utestua er nå et stort rom med vinduer med god utsikt mot fustvatnet. Utenfor er det platting på begge sider av utestua(registrert som uthus).

Forøvrig

Eiendommen er på ca. 1900kvm.

Litjbakk er en unik eiendom i vakker helgelandsnatur midt på Helgeland.

Vinteridyll med nærhet til skog og god mulighet for å se nordlys om vinteren. Her er det bare å spenne på seg skiene rett utenfor husdøra og gå seg en tur i et vilt landskap hvor du garantert får se ulike dyrespor som elg, hare, rev og til og med gaupe kan du oppdage om du er heldig.

Sommeridyll hvor en kan gå oppover i kalvdalen med mektige brekkforsen på veien. Kommer du høyt nok ser du helt ut til helgelandskysten med de syv søstre. Du vil finne mye bær og sopp av ulik slag i skogen rett bak huset.

Oppvarming, piper og ildsteder

Huset varmes opp med varmepumpe, gulvvarme i hallen og på badene. I hallen i kjeller og stua i første etasje suppleres det med vedovn som gir rikelig varme. I tillegg blir tømmerveggene som varmemagasin og holder lenge på varmen.

Reguleringsforhold bolig

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanens arealdel er definert til landbruks, natur og friluftsområde med spredt boligbygging.

Odel - Konsesjon

Eiendommen er odelsfri. Det er ikke konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er heller ingen boplikt.

Omkostninger

585 kr (Tinglysingsgebyr skjøte)
585 kr (Tinglysingsgebyr pantedokument)
64 750 kr (Dokumentavgift)
172 kr (Pantattest)
11 500 kr (HELP boligkjøperforsikring (valgfritt))

---

77 592 kr (Omkostninger totalt)

---

2 667 592 kr (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Selger er selv ansvarlig for følgende gebyr:

585 kr (Tinglysingsgebyr sikringsobligasjon)

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 1824
Gårdsnr: 140
Bruksnr: 13

  1   0   1 2   1 2 3 4 5 6 7 8   1 2 3 4 5kunder over hele landet

Her er noen kunder som har solgt eller selger boligen sin med Propr akkurat nå.

    Hei! Nettleseren du benytter mangler dessverre funksjoner Propr er avhengig av for å fungere. Vennligst oppgrader til en nyere versjon, eller bruk Propr fra en annen enhet - for eksempel en mobil.