- Det er mye å spare på å selge selv, for prisen meglere tar er vanvittig

Siden alle meglere sa at leiligheten i Stavanger var lettsolgt, ble valget enkelt for Marie Moen.

- Det er mye å spare på å selge selv, for prisen meglere tar er vanvittig
Marie solgte leilighet

- Det er mye å spare på å selge selv, for prisen meglere tar er vanvittig.

Da den flotte utsiktsleiligheten til Marie Moen skulle selges på forsommeren 2018, kontaktet hun først tre meglere som kom på befaring.

- Alle sa at det var en enkel leilighet å selge, og da synes jeg det var ganske vilt at de skulle ha fra 50 000 kroner i bare provisjon, pluss alle andre kostnader på toppen. Jeg ble tipset om Propr av broren min, og syntes det så veldig greit ut da jeg undersøkte nettsiden. Jeg likte at alt med dokumenter kunne ordnes av dere, for dette er ting man ikke orker bruke masse tid på, at jeg kunne bestille oppgjør, at det er sikkerhet rundt budrunden, og at kjøpere vet at det foregår på en ryddig måte.

- Men det mest avgjørende var at meglere tar vanvittig mye betalt. Derfor ville jeg heller prøve å selge selv. Det vant jeg mye på, så det er jeg fornøyd med.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Det krever mer egeninnsats å selge selv, du må skrive boligannonse og stå på visning – hvordan synes du det gikk?

- Å lage annonsen var en smal sak. Jeg så på annonsene til lignende leiligheter, og synes noen var veldig lange. Jeg ville skrive det som var interessant for kjøper å få vite.

LES OGSÅ: Hvordan skrive en god boligannonse?

- Visning var også greit. Jeg jobbet i butikk i mange år i studietiden, så jeg tenkte ikke at det skulle bli skummelt å være selger for egen bolig. Jeg var på mange visninger før jeg kjøpte denne leiligheten, og følte da at mange av meglerne ikke fremsto så veldig ekte. De har pugget svar på de vanligste spørsmålene, men kan ikke fortelle noe utenom. Jeg skjønner at noen kan synes det er skummelt å stå på visning selv, men med tanke på hvor mye du kan vinne på det er det absolutt verdt det.

Marie hadde tre fellesvisninger, og hun hadde forberedt seg godt, og laget prospekter og hengt opp skilt.

- Det kom ikke mange på første visning. Det var nok fordi en helt lik leilighet hadde visning samtidig. Den lå to etasjer lenger ned, og hadde lavere standard, mindre utsikt og dermed lavere pris.

På visning nummer to kom det ingen. Marie mistenker at det strålende sommerværet var grunnen.

- Da tenkte jeg at jeg skulle prøve Blink-markedsføringen, for jeg ville gjerne selge før sommeren. Da ble det mer aktivitet på annonsen. På den siste visningen kom det to voksne par med ungdommer som skulle studere i Stavanger. De var mer seriøse, det merket jeg.

Alle gode ting er tre, og etter tredje visning kom et bud på prisantydning, som Marie hadde satt ned med 50 000 kr siden første visning.

- Jeg har undersøkt mye i området, og det er mange tilsvarende leiligheter her, og de blir ikke solgt til en høyere pris enn dette, så det var nok en mer realistisk pris. Jeg ville gjerne få solgt før sommeren.

- Fikk du noen spørsmål om det at du solgte selv?

- Det var faktisk et fåtall som skjønte at det var jeg som bodde i leiligheten, mange ble overrasket da de forsto det. Noen lurte på hvordan det fungerte, og da fortalte jeg om Propr. Min erfaring er at kjøpere ikke bryr seg om hvem som selger leiligheten, og hvis de lurer, har man såpass gode svar at det ikke er noe problem.

- Vil du anbefale andre å selge via Propr?

- Jeg burde vært ambassadør for dere, for jeg har flere venner som tenker på å selge, og jeg anbefaler dem å bruke Propr. Har man en lettsolgt bolig, og greie datakunnskaper ser jeg ingen grunn til ikke å selge selv. Det er så mye å spare at det nesten er snodig om man ikke gjør det.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

LES OGSÅ: Eneboligen i Aurskog gikk for 110 000 kr over takst - uten megler

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?