- Megler ble sur da jeg sa jeg gikk for Propr og sparte 135 000 kr på det

- Megler ble sur da jeg sa jeg gikk for Propr og sparte 135 000 kr på det

Gjermund Nyseter droppet megler og solgte tomannsbolig på Ullern i Oslo selv - og fikk hele 300 000 kr over prisantydning.

Da familiens tomannsbolig på Ullern skulle selges, fant Gjermund Nyseter ut at han like godt kunne gjøre jobben selv. Det angrer han ikke på.

- Jeg var nysgjerrig på konseptet, leste litt om det på nett, og snakket også med venner av meg. Jeg fant ut at siden jeg hadde en bolig som burde være grei å få solgt, kunne jeg like gjerne gjøre det uten megler. Jeg trengte ingen annen kompetanse enn det å fortelle om huset og nærområdet.

Du kan spare mye på å selge selv

Du kjenner boligen best, så hvorfor kaste bort penger på megler? Skriv inn adressen din, og test hvordan Propr fungerer.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Du har solgt boliger via megler før. Synes du det var mer jobb å selge selv via Propr?

- Nei, tvert imot. Det var nesten mindre jobb, siden jeg var hands on på alt selv. Det gikk overraskende greit, alt var såre enkelt. Det eneste som var litt tidkrevende, var å få tegnet opp riktige plantegninger. Det ble litt frem og tilbake med fotografen på det, for jeg ville at de skulle være riktigst mulig.

"Det er ingen vits i å kaste bort hundretusener på en megler som faktisk bruker minimalt med tid på jobben. Fy fader for en timepris de tar!"

Gjermund Nyseter

- Hvordan gikk det å holde visning?

- Helt fint. De fleste trodde jeg var megler, så jeg måtte informere om at det var jeg som eide huset. Da ble tonen litt annerledes, jeg vil nesten si at de ble konstruktivt kritiske, de ble løsningsorienterte, og oppriktig nysgjerrige på hva som var det ene og det andre. Jeg tror det var utelukkende positivt at det var jeg som sto der og kunne gi skikkelige svar.

- Jeg sa til alle som kom at det jo ikke er noen grunn til å bruke megler når du vet mest om bolig selv. Det er ingen vits i å kaste bort hundretusener på en megler som faktisk bruker minimalt med tid på jobben. Fy fader for en timepris de tar!

- Jeg fikk et tilbud fra en megler som skulle ha 165 000 kroner for å gjøre jobben. Jeg fikk gratis E-takst, og den var for øvrig 400 000 kroner lavere enn antatt markedsverdi satt av takstmannen som lagde tilstandsrapporten. Megler ble veldig sur da jeg sa jeg gikk for Propr og at jeg sparte 135.000 kr på det.

Tomannsboligen fra 2015 var i god stand, og hadde flott beliggenhet i et attraktivt strøk.

- Jeg var for øvrig påpasselig med at alt var dokumentert. Jeg fikk utarbeidet en grundig tilstandsrapport, og opplyste om absolutt alt jeg tenkte kunne være viktig for en kjøper å vite. Man bør ikke overselge boligen, men være nøktern og gi så mye fakta som mulig.

- Det ble en budrunde her – hvordan synes du budsystemet fungerte?

- Det var jeg veldig spent på. Men jeg ringte ikke engang rundt til interessentene, budrunden startet av seg selv. Til slutt var det to stykk som knivet mot hverandre. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk 300 000 kr over takst. Jeg trodde ikke boligen skulle gå så mye høyere.

Proprs budsystem sender automatisk SMS’er til alle på visningslisten dagen etter siste oppsatte visning. Her ligger en lenke til budsystemet, der interessentene kan logge seg inn med Bank ID for å by.

Tomannsboligen hadde en prisantydning på 10,9 millioner kroner, og ble solgt for 11,2 millioner kroner.

- Jeg er veldig fornøyd med Propr. Den digitale kundereisen var imponerende. Alt var veldig intuitivt, og all informasjon var tilgjengelig på nettsiden. Jeg brukte også chatten, og det var veldig nyttig å kunne få så kjappe svar. Jeg kommer ikke til å bruke megler igjen, for å si det sånn.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?