Heftig budkrig endte 650 000 kr over prisantydning på denne boligen i Kristiansand

- Det er ideelt å selge selv, også et eldre hus som dette, sier selger Dag Dolsvaag.

Heftig budkrig endte 650 000 kr over prisantydning på denne boligen i Kristiansand

- Jeg valgte først og fremst å selge uten megler for å spare penger. Det var faktisk et råd jeg fikk av meglere jeg kjenner, de sa at det var nye å spare på å selge privat, sier Dolsvaag.

Han solgte en del av en tomannsbolig fra 1938 midt i Kristiansand sentrum i slutten av mai 2019.

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag din boligannonse på under 2 minutter. Helt uforpliktende.

- Først tenkte jeg at å selge selv egner seg best for nyere boliger, med moderne teknisk standard og uten særlig slitasje. Men så fant jeg ut at det faktisk er like bra å selge et eldre hus selv, fordi du får mye mer kontakt med de potensielle kjøperne, og kan fortelle om det som er vesentlig ved boligen. En megler vil bare fremheve det som er fint og flott. Jeg ønsket å gi en mest mulig objektiv vurdering av styrker og svakheter.

Prisantydningen ble satt til 4,75 millioner kroner. Etter en heftig budrunde med fem budgivere ble boligen solgt for 5,4 millioner kroner.

- Sett i ettertid var nok prisantydningen litt lav, men jeg ønsket en konservativ prisantydning, da det er mange som tror de skal få en urealistisk høy pris for egen bolig. Det var også denne prisantydningen jeg fikk anbefalt da jeg konfererte med en megler som hadde sjekket salgspriser på lignende boliger i Kristiansand.

- Hvordan synes du det var å holde visninger selv?

- Jeg holdt en del privatvisninger, og det gikk veldig greit. Men på fellesvisningen skulle jeg ønske vi var to personer, for det kom svært mange. Faktisk så mange at jeg ikke engang rakk å hilse skikkelig på alle.

Dagen etter fellesvisningen kom første bud inn – 150 000 kroner over prisantydningen.

- Da sendte jeg sms til alle på visningslisten med beskjed om at det hadde kommet bud, og at de måtte ta kontakt om de ikke hadde mottatt en automatisk sms fra Propr om budet, eller om de hadde problemer med å logge inn i budsystemet, eller hadde andre spørsmål om boligen eller budgivningen. Etter det kom budene på løpende bånd, med 15 minutters budfrister.

- Hvordan synes du det digitale budsystemet ti Propr fungerte?

- Det fungerte fint, jeg opplevde ingen problemer med det. Det var veldig greit å bruke dere til salget, alt fra å lage annonse til å følge budrunden var intuitivt og enkelt.

- Jeg vil absolutt anbefale å selge bolig selv. Så lenge du er vant til å bruke nettbank, er det er helt uproblematisk å bruke Propr.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?