- Neste gang vil jeg også selge selv

Iselin Kvaale solgte rekkehusleilighet på Vestli i Oslo med stor suksess.

- Neste gang vil jeg også selge selv
Iselin solgte rekkehusleilighet

- Jeg kommer til å selge selv også neste gang, og da skal jeg bruke Propr.

- Det gikk veldig greit, og jeg er fornøyd med å få solgt til 115 000 kroner over prisantydningen, sier Iselin Kvaale.

I slutten av august 2018 solgte hun rekkehusleiligheten familien hadde arvet fra besteforeldrene.

- Hva fikk deg til å selge selv via Propr?

- Det var vel disse tv-reklamene som gjorde meg oppmerksom på dere. Så har jeg en venninne som har solgt boligene sine selv, men dette var lenge før Propr kom på markedet. Det har jo alltid blitt gjort, og så synes jeg slike ting er spennende, og tenkte at å selge selv klarer jeg helt sikkert.

- Og det stemte jo?

- Ja, dette var et ukomplisert objekt, rekkehusleiligheten har tilhørt mine besteforeldre siden den var ny. Det var å regne som et oppussingsobjekt.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Hvordan var det å lage boligannonsen?

- Det fungerte veldig greit. Jeg så på tilsvarende boliger til salgs i nærheten, og så hva disse inneholdt av informasjon om området. Jeg bestilte alt bortsett fra fotograf hos dere. Bildene tok jeg selv, og jeg trengte ikke å style boligen, da den står tom, og trenger totalrehabilitering. Men jeg er utdannet fotograf, og vil anbefale å få tatt profesjonelle bilder, uansett om det er renovasjon eller ferdig stylet. Gode bilder er avgjørende for om folk kommer på visning.

- Hvordan var det å holde visninger?

- Det gikk helt fint. Jeg printet ut ett eksemplar av salgsoppgaven og hadde den liggende i en plastmappe på visningen, så kunne folk bla i den, og jeg kunne også finne informasjonen de lurte på der. Jeg hadde også en laptop stående, og tilbød å legge inn telefonnummeret til alle som var på visning med én gang de kom slik at de fikk tilsendt prospekt på sms og samtidig kunne følge med dersom det kom noen bud. Dette ville så å si alle.

- Det var et godt tips!

- Det morsomme var at det var mange som ikke forsto at jeg solgte selv, så jeg fikk fire forespørsler på om jeg kunne selge deres leiligheter, ler Iselin.

- Da må du ha gjort en god jobb?

- Jeg jobber som båtselger til vanlig, så følte meg trygg i rollen. Det kom for øvrig mange som ikke har noe forhold til det at det går an å selge selv, men ingen var negative til det.

Les også: Derfor bør du stå på visningen selv

- Supert budsystem

Det endte med budrunde mellom to budgivere.

- Ingen av budgiverne lurte noe på dette at jeg solgte selv. De spurte bare om det var elektronisk budgivning, og synes det var veldig greit. Jeg må si at budsystemet til Propr er helt supert, det får fem av fem stjerner av meg.

Rekkehusleiligheten ble solgt til 115 000 kroner mer enn prisantydningen, men 365 000 kroner over takst.

- Jeg satte en prisantydning som var høyere enn taksten etter å ha sett at ferdig oppussede tilsvarende leiligheter gikk for opp mot 4,9 mill. Du kan pusse opp veldig mye for 900 000 kroner.

Og fasit var at det var riktig vurdering.

- Det var veldig enkelt og greit. Jeg synes Q&A’en som ligger på nettsiden ga svar på mye av det jeg lurte på, og alle på kundeservicen var veldig hyggelige. Jeg kommer til å selge selv også neste gang, og da skal jeg bruke Propr.

Les også: - Flere bør vurdere å selge selv. mener boligdirektøren i Forbrukerrådet

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?