Solgte selv – fikk rekordpris

Familien Samuelsen droppet megler, og satte ny rekord i kvadratmeterpris i sameiet.

Solgte selv – fikk rekordpris

- Vi er veldig fornøyde, og gir Propr terningkast 6. I lunsjen her om dagen skrøt jeg til kolleger over hvor greit og enkelt det var å bruke dere, sier Vegard Fluge Samuelsen.

Han forteller at de valgte å selge rekkehuset i Voksenåsen i Oslo selv fordi en av de andre naboene på tunet hadde solgt sitt rekkehus gjennom Propr.no, og kunne anbefale det.

- Jeg har alltid følt at det burde være unødvendig å betale 100 000 kr til en megler som gjør noe du fint kan klare selv. Samtidig var det naboer på tunet som solgte gjennom megler, hvor megler hadde lovet gull og grønne skoger med interessentlister, noe som ikke viste seg å stemme. De ble skuffet over salget, og sa at de skulle ønske de hadde gjort det selv i stedet.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Dere la ut boligen for salg i november 2017, men solgte ikke før nå i januar, så det tok litt tid?

- Ja, vi la ut i november, selv om vi visste at markedet i Oslo var ganske dødt. Rekkehusene her i Ullveien blir alltid solgt, men det pleier å ta litt tid. Man må treffe de rette kjøperne. Huset ble ikke solgt etter første runde, så vi tok det av Finn.no i begynnelsen av desember. Men vi var ikke stresset over det, vi regnet med at vi fikk solgt over nyttår. Vi har kjøpt nytt hus, men overtakelsen er ikke før i mars, så vi hadde god tid.

- En vesentlig og spennende forskjell fra det å bruke megler er at man styrer prosessen selv når det gjelder både annonsert pris, kontakt med markedet, tidspunkt for visninger osv.Takstmannen vår ga en prisantydning på 8,5 millioner, som var overraskende høyt, og som også ville innebære solid prisrekord for sameiet.

- Vi valgte i første omgang å følge takstmannens pris, og la det ut for 8,5 millioner i november. Men da vi la det ut på Finn.no igjen i januar, satte vi prisantydningen ned til 8,2 millioner. Det ville tilsvare den høyeste kvadratmeterprisen som tidligere var oppnådd i sameiet. Vi regnet med at denne prisen ville gi større sannsynlighet for en skikkelig budrunde.

- Da vi kom til januar var det et helt annet trøkk. Vi annonserte én visning, søndag 11. januar, og hadde en god del folk innom. Flere var interessert, så vi ringte rundt og sendte sms’er på mandagen. Vi hadde én interessent som vi visste var på nippet til å gi bud, men hadde også andre som var skikkelig interessert, men som trengte noen dager til for å ordne med papirer.

- Her mener jeg at det var en stor fordel for oss ikke å bruke megler, for jeg tror en megler ville gått på dem som var på nippet til å kjøpe og fått dem til å legge inn bud. En megler ville antagelig bare ønske å få gjennomført salget og bli ferdig med oppdraget, sier Samuelsen.

- I stedet kastet vi oss rundt og annonserte én visning til, påfølgende helg, for å sikre at det ikke kom bud første uka, slik at de andre som var interessert fikk tid til å snu seg rundt og være med i budrunden.

Og etter den andre januarvisningen ble det budrunde. Til slutt ble rekkehuset solgt for 8,420 millioner, en rekordhøy kvadratmeterpris for sameiet.

- Vi hadde vært fornøyde med 8,2 millioner, for det ville tangert den tidligere prisrekorden på rekkehusene her. Men vi er selvfølgelig glade over å få 220 000 kroner mer.

- Synes dere det var mye jobb å selge selv?

- Det var som vi forventet. Vi holdt totalt 8-10 visninger, både noen fellesrunder og en del privatvisninger. Det gikk veldig fint, vi fikk en rutine på det. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger, og opplevde at folk mente de fikk mye mer info om boligen når selger kjører visning selv.

- Meglere sier at kjøpere ønsker å møte en nøytral part på visning, men det opplevde vi som bare tull.

- Jeg vil absolutt anbefale andre å selge selv gjennom Propr. Det var veldig greit, og er det noe man lurer på får man raskt hjelp. Chattetjenesten var utrolig grei. Vi hadde god hjelp av denne ved flere anledninger. For eksempel var vi på tærne da budrunden startet, for vi hadde ikke helt satt oss inn i hvordan vi aksepterte bud. Da fikk vi lynrask hjelp og veiledning på chattesiden, sier Samuelsen.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?