Selge før sommeren?

Her er gode råd til deg som skal legge ut boligen for salg mellom april og juni.

Selge før sommeren?

Vi er inne boligmarkedets høysesong. «Alle» skal selge før skoleferien starter i midten av juni. Propr-sjef Kjetil Eriksson gir sine ekspertråd for å få til et vellykket boligsalg.

- Det er i perioden april til juni det er flest boliger ut for salg. Det er flere grunner til dette: Har du balkong eller hage, er det nå disse viser seg fra sin beste side. I juli og frem til skolestart i august er folk på ferie, og det vil være færre kjøpere i markedet. Dessuten er det slik at om du selger en typisk familiebolig, er kjøperne dine lystne på å få kommet i hus før skolestart i august, sier Kjetil Eriksson.

- Å selge på våren og forsommeren betyr at boligen din vil ha flere konkurrenter, men det er også i denne perioden det er flest kjøpere i markedet. Det gjelder å få flest mulig av dem til å synes din bolig er aktuell for dem, så det er viktig å presentere boligen på best mulig måte i boligannonsen og på visning, sier han.

- Jeg vil selvsagt anbefale at du tar kontroll over boligsalget ditt og selger selv. Ikke bare sparer det deg for mye penger, men du trenger heller ikke forholde deg til en megler som sjonglerer flere andre oppdrag samtidig, og derfor ikke gir deg fritt spillerom i forhold til salgstidspunkt. Selger du selv, kan du bestemme når du skal holde visninger, hvor lenge de skal vare, og om du kanskje skal utsette noen uker dersom du ser at det er veldig mange konkurrerende boliger ute.

Sjekk ut Proprs boligsalgstjeneste Skriv inn adressen din, og se hvordan det fungerer. Kom i gang!

Her er hans ekspertråd for et vellykket boligsalg (som for øvrig bør følges uansett når på året du skal selge):

1. Ta proffe boligbilder

Det første folk sjekker i en boligannonse er bildene. Derfor er det viktig at disse presenterer boligen din på best mulig måte. Hvis ikke bildene vekker nysgjerrighet, gidder ikke folk komme på visning. Særlig ikke om det ligger mange andre tilsvarende boliger ute. Bruk derfor en proff boligfotograf. Propr samarbeider med boligfotografer over hele landet, og kan hjelpe deg å finne en. Legg ned tid på å forberede boligen for fotografering. Vekk med overflødige møbler og pyntegjenstander, fjernkontroller, oppvaskkluten, sjampoflaskene og skjøteledninger.

Les flere tips om hvordan du forbereder boligen før foto og visning her

2. Skriv en god og selgende boligannonse

Like viktig som gode bilder er en god tekst i boligannonsen. Trekk fram boligens beste egenskaper, som beliggenhet, solforhold og fasiliteter som hage, balkong, peis, heis, parkering osv. Bruk gjerne noen adjektiver, men ikke overdriv. Hos Propr finner du en fin mal for boligannonsen, som automatisk lager forslag til tekst for deg. Skriv korte og informative bildetekster, også. Bildene er som nevnt det første folk ser på. «Solrik og skjermet terrasse», «Hyggelig kjøkken med spiseplass» eller «Barnerom med plass til leksepult», er eksempler på gode bildetekster. Meglerfloskler er det ingen som faller for. Husk å les gjennom nøye og luk vekk skrivefeil.

Få flere tips om hvordan en god boligannonse ser ut her.

3. Sett riktig prisantydning

Å sette riktig prisantydning er viktig, særlig når det er mange boliger ute på markedet. Priser du boligen for høyt, risikerer du at færre kommer på visning. Du bør imidlertid ikke prise for lavt, heller. En prisantydning skal fortelle hvilken pris du er villig til å selge for. Takstmannen kan gi deg en verditakst som vil være en god pekepinn på hva du kan forvente å få for boligen. Du kan bestille takstmann via Propr. Ellers er det lurt å følge med på boligmarkedet i ukene før du skal selge, og se hva tilsvarende boliger legges ut for. Hvis du skriver deg på konkurrerende boligers interessentliste (noe du kan gjøre på nett, uten å dra på visningen), vil du oppdateres på bud, og får greie på hva de forskjellige boligene til slutt ble solgt for.

LES OGSÅ: Solgte tomannsboligen i Oslo selv - sparte 135 000 i meglerutgifter, og fikk 300 000 kr over takst

4. Følg med på markedet

Det er også viktig å følge med på markedet på salgstidspunktet ditt. Dersom en svært lik bolig som din har samme visningstider som deg, bør du endre dine, eller vurdere å utsette visningene dine til helgen etter, slik at de som ikke kjøpte konkurrenten kommer på din visning.

5. Hold lengre visninger

Det kan være smart å ha visninger som varer i to timer, ikke bare én. Da gir du flere muligheten til å komme, selv om de kanskje skal på andre visninger samme dag. Unansett om du selger selv eller via megler, er det lurt at du er til stede på visningen. Finn ut hvorfor her: Derfor bør du stå på visningen selv

6. Vær åpen for privatvisninger

Skriv i boligannonsen at det er mulig å få privatvisning. Da kan også dem som ikke har mulighet til å komme på oppsatte fellesvisninger likevel få sjansen til å se boligen.

LES OGSÅ: - Å bruke Propr er en glimrende måte å selge bolig på, sier Rozita Djavani, som solgte leiligheten sin i Bærum selv

7. Markedsfør også utenom FINN

Legg ut lenke til boligannonsen din på Facebook, og be venner og bekjente om å dele den videre. Du kan også sponse annonsen på Facebook og treffe folk i lokalområdet. Selger du via Propr, kan vi hjelpe deg med det. Heng også gjerne opp salgsplakat på nærbutikken eller nabolagskafeen.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?