- Jeg kan absolutt anbefale andre å selge boligen selv

Frank Johan Walle Kismuls rekkehusleilighet i Arendal ble solgt for 400 000 kr over prisantydning.

- Jeg kan absolutt anbefale andre å selge boligen selv

- Det var barna mine som foreslo at jeg skulle selge selv. Da jeg gikk inn på Propr og undersøkte, ble jeg overrasket over hvor lite arbeid som skulle til. Jeg skjønner ikke helt hva meglerne tar seg betalt for, sier Frank Johan Walle Kismul.

Han solgte rekkehusleiligheten i Arendal i begynnelsen av juni 2018.

- Jeg hadde allerede vært i kontakt med tre meglere som kom for å se leiligheten og gi meg sine tilbud. De forlangte alle 90-100 000 kroner for å gjøre jobben, og ga meg verdivurderinger på mellom 1 990 000 og 2 050 000 kroner. De baserte dette på en statistikk over hva er rekkehusboliger hadde blitt solgt for siste 12 måneder, og kikket spesielt på den som var solgt i samme rekke. Men de vurderte ikke forskjellene, eller oppgraderingene jeg hadde gjort, blant annet hadde jeg pusset opp begge badene. Jeg syntes verdivurderingen var for lav. Jeg ville ha minst 2,1 millioner kroner, sier Kismul.

Han fikk langt mer – salgsprisen endte på 2,5 millioner kroner, 400 000 kr over prisantydning.

- Jeg kan også nevne at kona solgte en leilighet i Moss i fjor via en megler, og for å si det pent var vi bare passelig fornøyd med innstasen megleren gjorde.

LES OGSÅ: Marie Moen solgte leilighet i Stavanger: - Prisen meglere tar er vanvittig

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Å selge selv via Propr fungerte veldig greit. Jeg bestilte fotograf, som kom og tok fine bilder. Takstmann fant jeg selv. Jeg valgte ham som hadde laget takstrapporten da jeg kjøpte leiligheten. Jeg regnet med at han ville ha en del opplysninger i arkivet sitt, og kunne vurdere oppgraderingene jeg hadde gjort, sier Kismul.

- Det eneste negative var at jeg ikke fikk sette inn annonse i lokalavisen, de tillot bare meglerannonser. Det syntes jeg var dårlig.

- Jeg så for meg en litt eldre målgruppe, siden leilighetens styrke er at den er lettstelt, med alt på ett plan, og parkering rett foran inngangen. Jeg var usikker på om disse går på Finn for å se etter bolig.

Løsningen ble å lage et par hundre små løpesedler som ble lagt i postkassene i nærområdet, og å spre boligannonsen på Facebook.

- Noe annet du vil nevne i forhold til å selge selv?

- Ja, jeg syntes det gikk veldig greit å skrive boligannonsen og stå på visningene. Det jeg syntes var minst greit var å ringe opp til folk på visningslisten for å dytte i gang budrunden. Kanskje det bare er jeg som er beskjeden.

Det skulle ikke mye dytting til. Det var to som knivet om leiligheten og bød over hverandre helt til det altså stoppet 400 000 kr over prisantydning.

- Totalt sett er jeg veldig fornøyd med Propr, og vil absolutt anbefale andre å selge selv. Det forteller jeg til alle som gidder høre på.

- Jeg vil også trekke frem at Propr har en veldig god chat, som nesten er døgnåpent og gir raske svar. Skryt til dem!

LES OGSÅ: - Flere hundretusener kunne med godt resultat selge boligen selv, sier Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?