- Ikke verdt å betale megler 100 000 kr for en så enkel jobb

Irja A. B. Torkildsen solgte toromsleiligheten på Frogner i Oslo selv.

- Ikke verdt å betale megler 100 000 kr for en så enkel jobb
Irja solgte leiligheten selv

- Det var ikke verdt å betale megler 100 000 kr for en så enkel jobb.

Da toromsleiligheten til Irja A. B. Torkildsen på beste Frogner i Oslo skulle selges høsten 2018, tipset sønnen henne om muligheten for å selge den selv via Propr.

- Jeg jobber i et eiendomsselskap, og har håndtert en rekke boligsalg via megler, og hadde forhørt meg med meglerkontoret jeg har forholdt meg til da. Megleren sa at det ville koste meg rundt 100 000 kroner å selge leiligheten. Det synes jeg var altfor mye for denne lille toromsen, så da bestemte jeg meg for heller å selge den selv.

Lyst til å teste Propr?

Det er mye å spare om du dropper megler. Skriv inn adressen din under, og sjekk hvordan tjenesten fungerer.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Var det stor forskjell på å selge selv og via megler?

- Nei, det synes jeg ikke. Skal du selge med megler må du likevel klargjøre boligen, og være tilstede når takstmann og fotograf kommer. Jeg brukte ikke særlig tid på å lage boligannonsen heller, men nå har jeg solgt mange boliger gjennom jobben min, så jeg vet hvordan en boligannonse lages. Så kjente jeg både leiligheten og bygården godt, da jeg har sittet i styret i en lengre periode, så jeg hadde all informasjon.

- Jeg trengte litt hjelp til å få lagt bildene i riktig rekkefølge, men fikk rask bistand fra dere. Chatten virket kjempebra, der fikk jeg god hjelp når jeg lurte på noe.

Les også: Sparte 135 000 kr og fikk 300 000 kr over takst for Oslo-boligen

Torkildsen ordnet selv med nødvendige dokumenter og takstmann, men bestilte fotograf og oppgjør via Propr.

- Det var veldig greit å bruke Sem & Johnsen Oppgjør, Sem & Johnsen er et kjent merkenavn folk vet står for noe seriøst. Da kunne jeg også henvise til dette på visningen, når noen hadde spørsmål om prosessen siden jeg solgte selv.

- Ellers sa jeg til dem som lurte på hvorfor jeg solgte selv at siden dette ikke er en 400 kvm stor enebolig, men en liten toroms, trenger jeg ikke en i dress som står der og peker på hvor badet ligger.

- Ville du anbefalt andre å bruke Propr?

- Ja, absolutt!

Klar til å prøve selv?

Det er enkelt, trygt og billig. Prøvekjør tjenesten og lag en annonse for din eiendom på under to minutter, helt gratis. Start med å velge din boligtype:

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?