Solgte leiligheten selv - fikk 650 000 kr mer enn meglers verdivurdering

- Det var veldig enkelt å bruke Propr, vi er superfornøyde med at vi solgte selv.

Solgte leiligheten selv - fikk 650 000 kr mer enn meglers verdivurdering
Stine solgte leilighet i Oslo:

- Det var aldri et punkt i prosessen der jeg tenkte at «nå hadde det vært fint å ha en megler».

- Jeg synes alle som skal selge bolig bør selge selv, eller i hvert fall vurdere det sterkt. Vår erfaring er at med Propr kan alle få til å selge selv, sier Stine Thorp.

I starten av april solgte hun og mannen toppleiligheten på Fagerborg i Oslo til 350 000 kr over takst.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

- Vi bestemte oss for at vi skulle selge før jul, og la ut leiligheten på Livvin.com, som er et nettsted for boliger som kommer for salg. Men vi startet ikke selve prosessen før i begynnelsen av mars. Da malte vi litt, og flikket litt på noen småting i leiligheten. Så satt vi dato for takstmann og fotograf, og var i gang.

En knapp måned etter var leiligheten solgt.

- Den gikk etter første visningshelg, og det var vi glade for. Den mest krevende delen av et boligsalg er å ordne og rydde og vaske før fotograf og visning. Men dette er en jobb du må gjøre også om du selger med megler.

LES OGSÅ: Selge før sommeren? Her er gode råd!

Liten jobb med stor uttelling

- Hvor lang tid brukte du på hele jobben, totalt sett?

- Tar jeg med det å forberede boligen, og ha takstmann og fotograf på besøk, tok det sikkert 20 timer. Men å skrive boligannonse, og ha visninger tok ikke mer enn sikkert åtte timer. Og da hadde vi to visninger som hver varte i to timer.

- Hvordan var det å holde visninger?

- Vi var spente, men så på FINN-statistikken at leiligheten hadde fått veldig mange treff. På visningsdagen var det faktisk 130 som hadde lagret den. Vi regnet ikke med at alle disse ville komme på visning, men vi skjønte at det kom til å bli et bra trykk.

- Jeg er glad vi satte visningene til to timer, det vil jeg anbefale andre å gjøre også. Da gir du flere muligheten til å komme innom, og så får du tid til å svare på spørsmålene som kommer.

- Var det mange spørsmål?

- Ja, en god del. Og da var folk glade for at det var vi som eide som sto på visningen, slik at de kunne få klare svar. Det var ingen som reagerte negativt på at det var vi som sto der.

- Er dere fornøyde med prisen?

- Absolutt! På Livvin.com hadde vi satt en prisantydning på 10 millioner kroner, basert på en verdivurdering vi hadde fått i fjor sommer. Vi ba takstmannen sette en verditakst i tilstandsrapporten, og han satte den til 10,5 millioner kroner. Det trodde vi var i høyeste laget, derfor lot vi prisantydningen stå på 10. Men han hadde mer rett enn oss, siden det endte med 10,85 millioner kroner.

LES OGSÅ: Loftsleiligheten på Bislett i Oslo gikk for 131 000 kr per kvm

Treg start på budrunden

Det var ikke slik at budene rant inn dagen etter siste visning, selv om alle de 30 som sto på visningslisten hadde fått en sms både av Propr og selger om at budrunden var åpnet.

- Vi var fryktelig spente, og det var nervepirrende da det fortsatt ikke hadde kommet inn bud da klokka ble 14. Men vi har vært med i flere budrunder i Oslo selv, og vet hvordan det er. Folk sitter på gjerdet, og så drar det i gang når det første budet legges inn.

- Vi bestemte derfor at vi skulle ta en ringerunde og lodde stemningen, og høre hvem som var reelle interessenter, og hvem som bare var nysgjerrige. Vi regnet med at godt over halvparten på visningslisten bare var nysgjerrige, og ved å ringe rundt kunne vi få oversikt over hvem vi ikke trengte å følge opp videre.

- Hvordan var det å ta disse telefonene?

- Det gikk fint, alle forventer jo å få en telefon fra en megler hvis de har skrevet seg opp på listen. Hvis du synes det virker skummelt å holde visning selv, og å ta ringerunden til alle på visningslisten, kan du alliere deg med en venn eller et familiemedlem som kan stå på visningen sammen med deg, og ta telefonrunden for deg.

- Det første budet kom da jeg var kommet til den siste interessenten på ringelisten. Så plinget det inn med nye bud.

Det var tre som deltok, og to som knivet om leiligheten til slutt.

- Budsystemet fungerte kjempebra. Det var morsomt og surrealistisk å sitte der og se nye bud tikke inn.

- Jeg kjente godt til Propr da jeg har hatt konsulentoppdrag for dem, så jeg visste hva tjenesten gikk ut på. Alt i alt må jeg si at det var veldig enkelt å selge boligen selv. Systemet fungerte utmerket, og vi sparte mye penger. Totalt kostet det oss ca. 34 000 kr å selge, mens om vi hadde brukt en megler hadde vi måttet ut med 100-130 000 kr mer, avhengig av provisjonsprosent og priser på alt det andre meglere tar seg betalt for av visningsgebyr, markedsføringspakker og så videre.

- Jeg synes også det var positivt å ha kontroll på alt selv, og selv bestemme når vi skulle legge den ut, ha visninger og så videre. Jeg har solgt via megler to ganger før, men kommer ikke til å gjøre det igjen. Det var aldri et punkt i prosessen der jeg tenkte at «nå hadde det vært fint å ha en megler».

LES OGSÅ: Så enkelt selger du boligen din selv

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?