Å kjøpe fra en som selger via Propr – akkurat som vanlig, bare litt annerledes

Forskjellen er at dere ikke har en megler som mellomledd. Les mer om prosessen, og få svar på ofte stilte spørsmål.

Å kjøpe fra en som selger via Propr – akkurat som vanlig, bare litt annerledes

Sånn funker det

Visning: Visningene er det selger som holder – personen som kjenner eiendommen best. Gjør som du ellers ville gjort: Les nøye gjennom salgsoppgave/prospekt og takstrapport/boligtilstandsrapport, og still spørsmål om det er noe du lurer på. Det er heller aldri feil å ta med seg en kyndig venn eller et erfarent familiemedlem.

Er du interessert, skriver du deg på visningslisten og får tilsendt en SMS med informasjon, prospekt og link til budrunde. Du finner også link til budrunden i FINN-annonsen.

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe. Start med å skrive inn gateadressen din, så er du i gang.

Søk heller på gårds- og bruksnummer

Budrunde: Budrunden er digital, og har du skrevet deg på liste, får du en SMS med lenke til den dagen etter siste fellesvisning. Du finner også lenke til budrunden i Finn-annonsen. Logg deg inn med BankID, registrer deg og oppgi informasjon om finansiering og eventuelle medbudgivere.

Budrunden åpnes når en annonse legges ut på FINN.no, så i teorien kan du legge inn bud allerede da. Merk at bud som legges inn før visning minimum må ha frist til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning. Utenom det, velger du selv hvor lang budfrist du vil sette på budene dine. 30–60 minutter er det vanligste, og erfaringsmessig også det mest ryddige for alle parter. Du kan også legge inn eventuelle forbehold skriftlig ved hvert bud.

Du kan følge budrunden i sanntid inne på budsiden. Du får også SMS hver gang det kommer inn et nytt bud. Budrunden er over når selger velger å akseptere et bud, og da blir også en detaljert budjournal tilgjengelig for alle som har deltatt i budrunden.

Kontrakt: Vinner du budrunden, får du tilsendt en bekreftelse på budaksept. Kontrakten blir oversendt etter et par dager, og signeres med BankID. Er dere flere som kjøper sammen, må alle signere kontrakten. Et kontraktsmøte er ikke nødvendig.

Har dere avtalt spesielle forbehold som ikke fremkommer av standardkontrakten (f. eks. overtagelsestidspunkt eller medfølgende inventar), legges dette inn under punktet «Diverse». Vi oppfordrer deg til å lese kontrakten nøye før signering.

Oppgjør: Når kontrakten er signert, tar et profesjonelt oppgjørsselskap seg av resten. Både du og selger får tilsendt oppgjørskontrakt med informasjon om konto kjøpesummen skal utbetales til, skjøte og eventuelt andre nødvendige dokumenter for signering. Det bør beregnes minst tre uker fra budaksept til overtagelse.

Overtagelse: Du møter selger på avtalt tidspunkt, eiendommen gjennomgås, og overtagelsesprotokollen signeres. Nøklene leveres, og eiendommen er din!

Ta kontakt om du lurer på noe

Har du tekniske spørsmål underveis, eller lurer du på hvordan Propr fungerer, kan du kontakte oss på chat kl. 08–22 alle dager, på telefon 23 90 59 00 kl. 09–16 alle ukedager, og på post@propr.no. Se også ofte stilte spørsmål nederst på siden.

Skal du kjøpe, skal du kanskje også selge?

Vi håper ditt møte med Propr er så positivt at du vil vurdere å bruke oss selv. Kort fortalt er vi en selg bolig selv-tjeneste som gjør det lettere og helt trygt å droppe megleren når du skal selge bolig, hytte eller tomt. Vi har designet et digitalt verktøy som enkelt tar deg gjennom prosessen, og hvor du kan bestille akkurat de tjenestene du trenger. I snitt bruker kundene våre 10–15 timer på hele prosessen (inkludert ryddig og vasking), og sparer 80 000 kroner. Test oss gjerne her.

Ofte stilte spørsmål og svar

Nysgjerrig på å selge selv?

Du kan sjekke hvordan Propr fungerer uten å forplikte deg til noe som helst.

Nysgjerrig på å selge selv?