Propr.no er en tjeneste som enkelt og trygt hjelper deg med å selge bolig, hytte eller tomt selv. Verktøyet er digitalt og leder deg sømløst gjennom hele salgsprosessen – fra boligannonse til kontrakt og oppgjør.

Det du kan, gjør du selv. Resten tar Propr.no og dyktige fagfolk seg av!

Kom i gang

Etter du har lagt inn en bestilling så vil systemet opprette en profil hos Propr. Da får du tilgang til det digitale systemet vi har brukt mange år på å utvikle og optimalisere, nettopp slik at alle kan selge boligen sin selv på en trygg, kostnadseffektiv og ryddig måte. På din Propr-side har du full oversikt over hvert steg i salgsprosessen.

Beskriv boligen din

Det første du gjør er å skrive om boligen din. Denne teksten vil komme med i Finn-annonsen. Vi har utviklet et intuitivt annonseverktøy, spesielt for deg som skal lage din egen boligannonse. De fleste har aldri gjort det før, derfor er verktøyet designet for å guide deg trygt gjennom prosessen.

Nødvendige dokumenter

Proprs system samler all nødvendig dokumentasjon du trenger for å selge boligen din. Dette er informasjon blant annet fra Statens kartverk, kommunen, og eventuelt forretningsfører. Systemet sørger for at all dokumentasjonen flettes inn i prospektet, sammen med bilder, tilstandsrapport og egenerklæring. Prospektet vil være tilgjengelig og nedlastbart i boligannonsen din.

Fotograf

Å ha gode bilder er viktig for å tiltrekke potensielle kjøpere. Gjennom Propr kan du bestille en profesjonell boligfotograf som kommer og tar bilder av boligen din. Når fotografen har valgt de beste bildene, vil de automatisk vises i annonsen din. Du kan bestemme i hvilken rekkefølge bildene vises, legge til din egen bildetekst, og også laste opp egne bilder.

Takstmann og boligselgerforsikring

Takstmannen kommer hjem til deg på befaring for å kartlegge tilstanden på boligen din. Før dette besøket, vil du fylle ut en egenerklæring med all relevant informasjon om boligen din. Egenerklæringsskjema får du av Propr. Tilstandsrapporten laster du enkelt opp til Propr-siden din, og systemet vil inkludere den i prospektet.

Som Propr-kunde får du også et tilbud om å tegne boligselgerforsikring gjennom Gjensidige, forutsatt at du har en tilstandsrapport. Vi anbefaler alle boligselgere å tegne boligselgerforsikring.

Publiser boligannonsen din på FINN

Tiden er kommet for å legge ut annonsen din på FINN. Som med alt annet, gjør du dette fra Propr-siden din. Du trenger ikke FINN-bruker, og du kan enkelt redigere annonsen din etter publisering.

Digital markedsføring

Så snart FINN-annonsen din er publisert, kan du redigere den når som helst. Du vil også kunne se hvor mange personer som har sett annonsen din, hvor mange som har lastet ned prospektet, og hvem som har lagt seg til i listen over interessenter. Hvis du ønsker ytterligere markedsføring av boligen din, kan Propr bistå med målrettet annonsering på FINN og Facebook for å nå et bredere publikum av potensielle kjøpere.

Forbered visning

Inne på Propr-siden din finner du visningslisten med oversikt over alle interessentene som har meldt seg på visningen(e) din(e). Propr tilbyr visningsmateriale som visningsskilt, til salgs-plakater og etiketter til ringeklokken. Ønsker du et fysisk visningsskilt, kan du kjøpe det som et tillegg når du bestiller en Propr-pakke.

Gjennomfør visning

Proprs system veileder deg gjennom hvert steg av prosessen, og sørger også for at du vet hva du skal gjøre både før og under visning. Du kjenner boligen din best selv. Ved at du kan svare på spørsmålene interessentene har, skaper du en følelse av trygghet som ofte fører til bud.

Budrunden

Proprs budrunde er digital, og du kan følge budrunden i sanntid på din Propr-side. Interessenter legger inn bud gjennom FINN-annonsen for boligen din, og du mottar en SMS-varsling hver gang det kommer inn et nytt bud - det samme gjør alle interessentene. Du kan godta eller avvise et bud med et enkelt museklikk. Hvis du har spørsmål om budrunden, er Proprs kundeservice tilgjengelig via chat, e-post og telefon.

Kontrakt

Propr lager en kjøpekontrakt, der all informasjon om kjøpet blir inkludert. Du og kjøperen signerer kontrakten digitalt med BankID, noe som eliminerer behovet for et kontraktsmøte. Etter at kontrakten er signert, tar oppgjørsselskapet over.

Oppgjør

Med oppgjør mener vi det økonomiske oppgjøret som sørger for at du får pengene på konto, i tillegg til tinglysning og sletting av heftelser på eiendommen. Hvis du bestiller oppgjør gjennom oss, vil dette bli utført av et autorisert oppgjørsselskap, Norsk Eiendomsoppgjør AS, for å sikre at alt blir håndtert korrekt.

Overtakelse

Det viktigste du gjør før overtakelsen, er å tømme og vaske boligen. På selve overtakelsesdagen møtes du og kjøper i boligen for å gå gjennom alle rom og se at alt er som avtalt. Dere mottar overtakelsesprotokollen via SMS, som gir deg instruksjoner steg for steg. Til slutt overleverer du nøklene til kjøperen, og jobben er gjort - du har solgt boligen din selv med Propr!