Budrunden foregår digitalt på Propr.no, og som selger logger du deg inn med brukeren din på Propr.no. Her har du full oversikt over budene som kommer inn, samtidig som du kan lese eventuelle forbehold og sjekke budgivernes finansieringsopplysninger. Systemet varsler deg også med SMS hver gang du får et bud.

Fra kjøpers side ser det slik ut: I FINN-annonsen ligger det en knapp som heter ”gi bud”, som fører interessenter inn på budsiden. Alle som har skrevet seg opp på visningsliste, får også en SMS med link til budrunden, prospekt og dokumentasjon. Budgivere må verifisere seg med BankID for å kunne legge inn bud.

Både budgivere og andre interessenter får også varsel på SMS hver gang det kommer inn et nytt bud.

Når man selger med Propr.no, gjelder følgende budregler: Første mulige budfrist for bud er klokken 12.00 dagen etter siste annonserte visning. F.eks.: Har du visning søndag og mandag, så vil første mulige budfrist være tirsdag kl. 12.00. Har du visning fredag og lørdag, så vil første mulige budfrist være søndag kl. 12.00.

Bud kan legges inn fra og med annonsen er publisert. Budgiverne bestemmer selv hvor lenge budene skal stå, og hvilke forbehold de eventuelt vil legge ved. Budgiverne kan sette budfrist på 15, 30, 45 eller 60 minutter, eller opp til 14 dager etter første mulige tidspunkt.

Du velger selv når, og hvilket bud, du ønsker å akseptere. For å akseptere eller avvise bud, må selger logge inn med BankID. Vi anbefaler at du logger inn i god tid, men vær oppmerksom på at om det går mer enn seks timer vil du bli bedt om å logge inn på nytt. Når du får et bud du ønsker å akseptere, så må det aksepteres før budfristen går ut.

Når du aksepterer et bud, utformes en standard kjøpekontrakt som sendes til både deg og kjøper på e-post. Kontrakten signeres med BankID, så et kontraktsmøte er ikke nødvendig.